domingo, 12 de febrero de 2012

Eventos: 19 de febrero Día del árbol; 25 de febrero Día del Cangrejo. Exposicions al Jardí Botànic.


19/02/2012
"Día del Árbol" en el Parque Natural del Turia


Información:

Lugar: Explanada del IES de Vilamarxant (C/ Lluís Vives nº2. Vilamarxant).

Día: Domingo 19 de febrero.

Hora de inicio: 09.30

La Oficina del Parque Natural del Turia, junto con el ayuntamiento de Vilamarxant y la Obra Social de La Caixa os invita a participar en la celebración del "Día del Árbol" en el municipio de Vilamarxant.

La celebración del "Día del Árbol" tendrá lugar el próximo domingo 19 de febrero, siendo el lugar de encuentro la explanada del IES de Vilamarxant (C/ Lluís Vives nº2) a las 9.30 h. Aprovecharemos para dar a conocer la nueva sede del Parque Natural del Turia y poder visitar la exposición "La Universitat de València y sus entornos naturales: El Parque Natural del Turia", organizada a través del Vicerrectorado de Participación y Proyección Territorial de la Universidad de València.

La inscripción es gratuita, enviando sus datos personales al correo electrónico parque_turia@gva.es o en el teléfono 660127250 . Plazas limitadas.

------------------------------------------------------------------------------

El sábado 25 de febrero se celebrará en el Parque Natural de las Hoces del Cabriel, como ya es habitual todos los años en los diferentes espacios naturales protegidos de la Comunidad Valenciana, el Día del Cangrejo.
Los asistentes a esta jornada, podrán contribuir a la mejora de la situación de esta especie catalogada en peligro de extinción, mediante la suelta de algunos ejemplares.
-----------------------------------------------------------------------------


Exposició EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE EN IMATGES


MOSTRA DIDÀCTICA ORGANITZADA PER FUNDEM (Fundació Enrique Montoliu)

Del 31 de gener al 24 de febrer del 2012

SALA ESTUFA FREDA del Jardí Botànic

Horari d'apertura: De 10 a 14 h i de 16 a 18 h.

ENTRADA GRATUÏTA PER ALS VISITANTS DEL JARDÍ

És reciclar, és la igualtat social, és que el meu producte siga més verd, és ser més ecològic...a hores d'ara estareu farts d'escoltar parlar de sostenibilitat o desenvolupament sostenible, però segur que saps el que significa exactament? En aquest context i per commemorar l'Any de la Energia Sostenible per a tots, el Jardí Botànic presenta "El Desenvolupament sostenible en imatges". Una mostra didàctica i itinerant organitzada per la Fundació Enrique Montoliu (FUNDEM) i CajaMurcia amb la intenció de fer-nos reflexionar i comprendre millor aquest concepte d'equilibri entre allò ecològic, allò econòmic i allò social.


A través d'una sèrie de panells explicatius i divertides il·lustracions podrem aprendre a identificar accions sostenibles, comprendre millor el nostre impacte o petjada ecològica i reflexionar davant la necessitat de passar d'un benefici individual a una consciència més col·lectiva. Perquè com es diu habitualment la sostenibilitat no és més que el compromís global de satisfer les necessitats de les generacions presents sense comprometre les de les generacions futures.

Un projecte promogut per FUNDEM, una fundació que treballa per a la protecció i conservació de la natura, i que serà inaugurat el pròxim dia 31 de gener, Dia de l'Arbre a la Comunitat Valenciana, en la sala Estufa Freda del Botànic.

Més informació sobre FUNDEM:

www.fundem.org
------------------------------------------------------------------------------
Exposició El Parc Natural de l'Albufera

DEL 15 AL 29 DE FEBRER DE 2012. SALA D'EXPOSICIONS

ENTRADA GRATUÏTA

Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h. Dissabtes i diumenges fins a les 18h.

Amb motiu del 25è aniversari de la declaració del Parc Natural de l’Albufera, el Botànic acull “La Universitat de València i els seus entorns naturals: el Parc Natural de la Albufera”, una mostra sobre l’emblemàtic espai natural organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV, en col·laboració amb la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

25 panells amb els que podrem recórrer l’Albufera, mitjançant els diferents ambients que la caracteritzen: el llac, alimentat pel Xúquer i el Túria, que s’ha vist reduït durant segles en benefici dels camps d’arròs; la marjal, colonitzada quasi en la seua totalitat per aquest conreu; i la restinga, el cordó dunar que separa el llac del Mediterrani. Un Parc Natural amb gran diversitat de paisatges i hàbitats d’interès mediambiental, que pel seu caràcter antropitzat ens ofereix també elements patrimonials tan representatius com l’atapeïda xarxa d’assuts i sèquies que la travessen.

Una mostra itinerant que pretén contribuir a la conservació del Parc Natural valencià, convidant-nos a conéixer i a valorar millor la diversitat vegetal i faunística del Parc Natural valencià, així com la seua evolució, mitjançant les diferents actuacions que s’han dut a terme a les últimes dècades per recuperar espècies i restaurar hàbitats i ecosistemes. Podreu visitar-la a la sala d'exposicions del Botànic fins al pròxim 29 de febrer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario