El objetivo de este programa de seguimiento de aves es obtener las tendencias poblacionales de las aves comunes en invierno.
Se realiza con la participación de voluntarios en toda España entre el 1 de noviembre y el 15 de febrero aproximadamente.
Este programa comenzó en el invierno de 2008/2009 y desde entonces ha ido aumentando la participación y, con ello, las zonas muestreadas, lo que aumenta la solidez de los resultados obtenidos.
Especialistes en Economia, Física, Química, Medicina i Literatura analitzen els Premis Nobel de 2016, aquest gener a l’Espai Ciència
L’Espai Ciència acull el Cicle de Conferències ‘Premis Nobel 2016’, amb la participació d’especialistes en Economia, Física, Química, Medicina i Literatura, durant aquest mes de gener, per a analitzar les contribucions a la ciència de les persones distingides amb aquests prestigiosos guardons l’any 2016. Les ponències són totes a les 19 hores, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, i es realitzaran els dies 16, 18, 23, 25 i 31.
Així, dilluns 16, Gonzalo Olcina, en la seua intervenció, Propietaris, alts executius i treballadors: contractes i institucions, explicarà l’aportació d’Oliver Hart i de Bengt Holström, distingits amb el Nobel d’Economia l’any passat, per les seues contribucions a la teoria del contracte.
Vicent Vento, de l’Institut de Física Corspuscular de la Universitat de València-CSIC, pronunciarà la conferència Vòrtex d’Espín, dimecres 18 de gener, sobre el paper de David J. Thouless, Duncan M. Haldane i J. Michael Kosterlitz, distingits amb el guardó en Física, “pels seus descobriments teòrics de les transicions de fase topològiques i fases topològiques de la matèria”, segons la Reial Acadèmia Sueca de Ciències.
Dilluns 23 de gener, Jordi Solà, del CSIC de Barcelona, parlarà en la seua intervenció Màquines i motors moleculars: què són i com i per a què es fabriquen?de la transcendència dels guardonats amb el Premi Nobel de Química, Jean-Pierre Sauvage, Sir J. Fraser Stoddart i Bernard L. Feringa, pel disseny i síntesi de màquines moleculars.
Carmen Aguado, del Centre d’Investigació Príncep Felip de València, dimecres 25 argumentarà la importància de Yoshinori Ohsumi (Premi Nobel de Fisiologia o Medicina) en la seua conferència Autofàgia, una via de degradació intracel·lular. El biòleg japonés va rebre el guardó pels seus descobriments dels mecanismes de l’autofàgia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario