sábado, 5 de junio de 2010

Eventos: Exposición "El Atlas Estratégico de Valencia. Historia y Patrimonio Cultural"

La Universitat de València ha inaugurat el passat dijous en l’Almoina de València l’exposició antològica El Atlas Estratégico de Valencia. Historia y Patrimonio Cultural. Es tracta d’una mostra de la qual és comissari el professor de geografia Jorge Hermosilla, i que analitza l’evolució històrica de la ciutat de València, així com la seua relació amb el patrimoni cultural.

La mostra és la continuació del Atlas Estratégico de València, un projecte conseqüència de la col·laboració entre l’Ajuntament de València, a través del Centro de Estrategia y Desarrollo (CEyD) y la Universitat de València –Unitat d’Investigació d’Estudis del Territori, Paisatge i Patrimoni (ESTEPA)-.

L’exposició inaugurada, El Atlas Estratégico de Valencia. Historia y Patrimonio Cultural, consta de 18 mapes, dividits en tres grans blocs. D’una banda, l’evolució històrica de la ciutat des del seu origen fins als nostres dies, on es pot veure mapes i la descripció de la València romana, islàmica i la medieval, arribant fins a l’enderrocament de les muralles medievals l’any 1865. En una altra fase es veu els eixamples urbans de finals del XIX fins a 1930, i posteriorment ja s’analitza els fets més importants (la Riuada i el Pla Sud, per exemple) fins a l’actualitat, amb al Pla General d’Ordenació Urbana de l’any 2008 de València.

El segon bloc de l’exposició se centra en els panells de temes transversals com ara territori, parcs naturals, l’Horta, el riu Túria o el port de València, incloent també l’afecció de l’àrea metropolitana de la ciutat. I finalment, el tercer bloc de panells fa referència al patrimoni cultural i històric de la ciutat de València, com ara els convents, ponts, el Gòtic, les traces del paisatge urbà o els Béns d’Interés Cultural (BICs).

No hay comentarios:

Publicar un comentario