domingo, 9 de enero de 2011

2011 Any Internacional dels Boscos




- Els boscos ocupen unes 3.866 milions d'hectàrees, quasi una tercera part de les terres emergides del planeta, la qual cosa equival a la meitat de la superfície que ocupaven fa uns 8.000 anys. Del que queda només una 1/5 part ha arribat fins ara en unes condicions favorables de conservació.



- Cada any desapareixen més de 13 milions d'hectàrees, una superfície equivalent a la de Castella i Lleó i Galícia juntes.
- Durant la passada dècada es va produir una pèrdua neta de superfície forestal de 93'9 milions d'hectàrees.



- Aproximadament el 18% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle provocades per l'home provenen de la desforestació i degradació dels boscos.



- Els boscos constituïxen l'hàbitat d'al voltant de dos terços de totes les espècies terrestres i la desforestació produïx la pèrdua de biodiversitat de fins a 100 espècies al dia.

Percentatge de boscos per país. 2010.

Podem trobar més informació en:
Web oficial de l'Any Internacional dels Boscos: http://www.un.org/en/events/iyof2011/



Política forestal del Ministeri de Medi Ambient: http://www.mma.es/portal/secciones/biodiversidad/montes_politica_forestal/



Web de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO): http://www.fao.org/forestry/es/ En esta web es pot trobar informació de la situació forestal de cada país, a més de poder descarregar entre altres, els documents següents:
- El pla estratègic forestal de la FAO: la missió i les metes, els objectius i programes a mitjà termini, les activitats prioritàries actuals i la visió de futur de la FAO en el sector forestal.
- La Situació dels Boscos del món: informe que es realitza cada dos anys sobre la situació dels boscos, les principals novetats programàtiques i institucionals i les qüestions bàsiques relatives al sector forestal; dades resumides i informació sobre la situació i els canvis dels recursos forestals mundials que provenen de l'Avaluació dels Recursos Forestals Mundials, i capítols sobre certes qüestions bàsiques: canvi climàtic i boscos, conservació de la diversitat biològica forestal, activitats il•legals i corrupció en el sector forestal.
Es pot consultar, a més, la versió digital d'Unasylva, la revista internacional de silvicultura i productes forestals, el Butlletí electrònic d'Infosylva i unes completes bases de dades sobre el tema.

I si vols conéixer els sons del bosc: EL AÑO DE LOS BOSQUES

No hay comentarios:

Publicar un comentario