domingo, 12 de junio de 2011

Notícies diumenge 12 de juny, Pentecostés i Dia Mundial contra el Treball Infantil




El Dia Mundial contra el Treball Infantil (World Day Against Child Labour) se celebra tots els anys el 12 de juny. Este dia va ser instituït per la a Organització Internacional del Treball (OIT) l'any 2002, com a forma de posar en relleu la gravíssima situació d'eixos xiquets.



La més recent estimació mundial de l'OIT revela que 115 milions de xiquets estan involucrats en treballs perillosos. Es tracta de un treball que, per la seua naturalesa o per les condicions en què es du a terme, és probable que danye la salut, la seguretat o la moralitat dels xiquets. Els xiquets que treballen en moltes indústries i ocupacions distintes poden estar exposats a tals riscos; el problema és mundial i afecta tant els països industrialitzats com als països en desenvolupament.



El director general de l'OIT, Juan Somavia, va dir que: “hem de treballar perquè tot xiquet tinga dret a l'educació i perquè no haja de treballar per a sobreviure. L'objectiu és una educació de qualitat per als xiquets i un treball decent per als adults”. (L'informe 2011 està a
http://www.ilo.org/ipecinfo/product/viewProduct.do?productId=17035
en anglés i francés)





Hui: Prueban un nuevo sistema para tratar el agua radiactiva en Fukushima; El Amazonas queda fuera de la ley; La nube de ceniza del volcán chileno provoca cancelaciones en Australia; Cada año se describen 200 nuevas especies de animales en España; “El mundo en el límite; El cambio climático reducirá el agua disponible para la agricultura; Andalucía salva a las águilas más débiles; Cullera: Un tesoro de arena; En fotos: Los seis más buscados... entre los bichos; Francia lucha contra las armas químicas de la Gran Guerra; El avión solar abandona su segundo vuelo internacional por 'una serie de dificultades'; Serra Mariola: Tierra de neveros; Sons de la natura: Incógnitas en la espesura; La papiroflexia de las proteínas; El contraanálisis confirma que los brotes germinados son el foco de 'E. coli'; Mi hijo tuvo 'E.coli'; Superado un hito hacia la creación de órganos de repuesto; i Neutralizar la agresividad.

No hay comentarios:

Publicar un comentario