domingo, 22 de enero de 2012

Eventos: Dies de portes obertes i visites guiades al Botànic. Exposición "Esenciales" al Museo de las Ciencias.

Jardí Botànic
ENGUANY MÉS DIES D'ENTRADA I VISITES GRATUÏTES

El dia de l'arbre o el dia del medi ambient, són algunes de les celebracions que el Jardí Botànic ha volgut aprofitar per a que tothom conega millor aquest espai verd al centre de la nostra ciutat. I quina millor forma que obrint de manera gratuïta les seues portes durant tot el dia, per a passejar, relaxar-se, descobrir una nova espècie, visitar una exposició o fer alguna activitat diferent.

A més a més, si t'acostes l'últim diumenge de cada mes podràs gaudir, només abonant l'entrada del Jardí, de les nostres visites guiades també de caràcter gratuït. Sortiran de taquilla a les 11h i a les 12h, i et mostraran els racons més interessants del Botànic.

I és que aquest jardí amaga molt més del que sembla, col·leccions de palmeres, plantes endèmiques, hivernacles d’orquídies i falgueres, arbres centenaris, cactus impressionants, rocalles mediterrànies, un umbracle. Però no només pel que fa a les plantes, també l’activitat del Jardí és molt extensa, i va des de la conservació a la didàctica, passant per la divulgació de la ciència i la investigació, detalls que no tothom coneix.

DIES DE PORTES OBERTES

31 DE GENER. Dia de l'arbre

18 DE MAIG. Dia dels museus

22 DE MAIG. Dia de la diversitat biològica

5 DE JUNY. Dia del medi ambient

NOVEMBRE. Dia de la ciència


VISITES GUIADES GRATUÏTES

29 DE GENER 27 DE MAIG

26 DE FEBRER 24 DE JUNY

25 DE MARÇ 29 DE JULIOL

29 D'ABRIL

INSCRIPCIÓ A LES VISITES GRATUÏTES:

Els interessats es podran apuntar el mateix dia i per ordre d'arribada a taquilla, en abonar l'entrada al Jardí. Hi hauran dues sessions una a les 11h i una altra a les 12h. No es podrà reservar plaça prèviament.
-----------------------------------------------------------------------------

El Museo de las Ciencias acoge la exposición fotográfica "Esenciales para la vida"

El Museo de las Ciencias Príncipe Felipe acoge hasta el próximo 5 de febrero la exposición “Esenciales para la vida” de Farmamundi que acerca, a través de las historias de dos mujeres, las dificultades que tienen millones de personas de zonas rurales de Guatemala y Sierra Leona para acceder a un servicio sanitario básico.

La muestra, de libre acceso, se enmarca dentro de la campaña de educación financiada por la Conselleria de Justicia y Bienestar Social y pretende, mediante banners fotográficos y un juego interactivo, llamar la atención sobre la dificultad de acceder a medicamentos por el hecho de vivir en un entorno rural aislado o por ser mujer e indígena, entre otros.

“Esenciales para la vida” está formada por más de 30 fotografías sobre la realidad de los países del Sur y los problemas de acceso a los medicamentos y a la salud, debido a los condicionantes geográficos y socioculturales. Dispone de una parte expositiva en la que a través de la historia de María Elena, mujer guatemalteca de 28 años y con cuatro hijos, y Kavira, de Sierra Leona, casada desde los 15 años y embarazada de su quinto hijo, se podrá conocer la situación de estas poblaciones para acceder a servicios básicos de salud.

La muestra también propone al visitante un juego interactivo donde, seleccionando diversos parámetros como edad, género, país, nivel educativo o ingresos, podrá “vivir” una realidad de acceso a los fármacos diferente según su elección y conocerá las posibles soluciones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario