viernes, 25 de octubre de 2013

Eventos: conferència 28 d'octubre: "El CERN i el bosón de Higgs: per què invertir en grans infraestructures científiques?". Exposició L'HORTA DE VALÈNCIA.

El CERN i el bosón de Higgs: per què invertir en grans infraestructures científiques?


Data:28 d'octubre de 2013 de 18:30 a 21:00. Dilluns.
Lloc de realització:Aula Magna. La Nau (Universitat, 2)
Descripció:
El CERN i el bosón de Higgs: per què invertir en grans infraestructures científiques?
Debat amb:
Juan Fuster Verdú, investigador de l'Institut de Física Corpuscular (UV-CSIC). Especialista en el camp de la física d'altes energies. Membre del CERN i en l'actual LHC, membre del comitè europeu per al disseny del futuraccelerador lineal, del comitè de l'OCDE per a impacte de les grans instal·lacions científiques en l'economia, i organitzador local de la ICHEP 2014.
Presenta:
Antonio Pich, catedràtic de física teòrica de la Universitat de València i coordinador del Centre Nacional de Física de Partícules, Astropartícules i Nuclear (CPAN).
Modera:
Antonio Ariño Villarroya, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, catedrático de sociología.
Entrada gratuïta, aforament limitat a la capacitat de la sala.
Cicle de xarrades amb motiu de la concessió a Peter Higgs i François Englert i el CERN del premie Príncep d'Astúries d'Investigació Científica pel descobriment del boson de Higgs.
La conferència es retransmetrà en directe per la Televisió de la Universitat per Internet, Mediauni (mediauni.uv.es/tv) i es podrà consultar l'arxiu audiovisual en el Canal cultura del mateix mitjà
Organitza:
Claustre Obert. Centre Nacional de Física de Partícules, Astropartícules i Nuclear (CPAN).

-------------------------------------------------------

Exposició L'HORTA DE VALÈNCIA


LA UNIVERSITAT I ELS SEUS ENTORNS NATURALS
DEL 15 D'OCTUBRE AL 3 DE NOVEMBRE DE 2013
SALA D'EXPOSICIONS. ENTRADA GRATUÏTA
Horari: de dilluns a diumenge de 10 a 20h
El Botànic acull “La Universitat de València i els seus entorns naturals: L'Horta de València”, una exposició itinerant del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial per apropar-nos a aquest gran paisatge singular que forma part de la cultura i la tradició valencianes.

La comarca de L'Horta de València, la més poblada i densa de totes les comarques valencianes, està composta per 44 municipis on viuen més d'un milió i mitjà d'habitants. Un espai amb una llarga història de tradició hortícola que ha experimentat al llarg de les últimes dècades un intens desenvolupament urbà que ha acabat afectant de manera important al nombre d'hectàrees conreades.

A través de la mostra podrem aprofundir en aquesta complexa relació horta-ciutat, que encara que en ocasions ha pogut ser harmoniosa i d'interdependència es caracteritza sobretot pel conflicte i la depredació de les forces econòmiques urbanes en contra de l'horta. A més, s'aborden altres temes com l'educació ambiental, la biodiversitat, la geografia humana i la física, i la història.

Una iniciativa que forma part del projecte de divulgació que s'està realitzant des del Vicerectorat entorn dels espais naturals de referència que es troben a l'àrea d'influència de la ciutat de València, mitjançant diferents exposicions temàtiques i de caràcter itinerant que pretenen sensibilitzar al públic davant la gran riquesa natural i cultural que envolta el nostre paisatge.

Podreu visitar-la a la sala d'exposicions del Botànic fins al proper 3 de novembre.
Més informació:
projeccio.uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario