martes, 14 de enero de 2014

Eventos: 19 de gener, Stop invasores al Jardí Botànic

RUTA GUIADA PEL JARDÍ AMB LA FUNDACIÓ LIMNE
DIA: 19 GENER 2014
ACTIVITAT GRATUÏTA AMB L'ENTRADA AL JARDÍ
HORARI: 1er torn de 11 a 12h, 2on torn de 12.30 a 13.30h
RESERVA: Inscripció el mateix dia en la taquilla del Jardí des d'on començarà l'itinerari. Aforament màxim 15 persones per torn
El Botànic i la Fundació Limne vos conviden a participar de la jornada “STOP INVASORES”. Un dia per a aprendre sobre les plantes invasores que aguaiten els ecosistemes naturals del nostre territori a través d'un itinerari guiat pel Jardí. Una estupenda iniciativa per a donar a conèixer la problemàtica, aprendre a identificar les espècies i prevenir així la seua colonització i expansió.

Quan una espècie exòtica, és a dir, que es troba fora de la seua distribució natural, aconsegueix naturalitzar-se en un hàbitat afectant de forma negativa a la biodiversitat de la zona o a l'ecosistema, es converteix automàticament en espècie invasora. És el cas de molts animals i plantes que tots coneixem com l'agressiva tortuga de florida, que està desplaçant a la tortuga d'aigua ibèrica, o l'ungla de gat, una planta molt difícil d'eradicar que s'estén al llarg de les nostres costes alterant el ecosistema dunar.

Les espècies invasores són capaces de depredar espècies autòctones, competir amb elles, introduir paràsits i malalties, hibridar-se i fins i tot modificar els hàbitats ocupats. Tal és el problema que són considerades com la segona major amenaça per a la biodiversitat a nivell mundial, després de la destrucció i modificació de l'hàbitat. Per açò existeixen lleis que prohibeixen la solta, alliberament o plantació de determinades espècies exòtiques a la naturalesa, així que caldrà estar ben informats.

Per a conèixer millor al nostre enemic la Fundació Limne ens guiarà a través d'una ruta pel Botànic per aquelles espècies més importants que afecten al nostre territori, sobretot als ecosistemes aquàtics, especialment vulnerables a la colonització d'espècies invasores a causa de la seua elevada degradació i condicions de temperatura i humitat moderades.

Limne, és una ONG amb seu en el Jardí que pretén fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels ecosistemes aquàtics.
Más información: limne.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario