martes, 23 de marzo de 2010

Dia Mundial de la Metereologia


Davall el lema “60 anys al servici de la seua seguretat i benestar” l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) commemora en tot el món una nova edició del Dia Meteorològic. L'organisme va ser creat precisament l'any 1951 després de l'entrada en vigor l'any anterior del conveni que regula la seua existència. L'OMM s'encarrega de coordinar l'estratègia internacional per a reduir els desastres naturals que es cobren unes 250.000 vides humanes a l'any, principalment en els països en via de desenvolupament.
Mentre l’any passat l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) va destacar els vincles entre el temps, la contaminació atmosfèrica i la salut, enguany ressalta en paper d’esta entitat al servici de la seguretat i el benestar de les poblacions. D’esta manera, l’OMM vol contribuir als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni fixats per les Nacions Unides, entre les quals ressalten les referents a la salut, la seguretat alimentària i hídrica, l’atenuació de la pobresa i la resistència als desastres naturals i el canvi climàtic.


Foto: Alejandro Perelló. 3r d'ESO.

Més informació d'este Dia Internacional a http://www.wmo.int/worldmetday/index_es.html
Vídeos divulgatius de l'Agència Estatal de Meteorologia com el de baix: http://www.aemet.es/es/divulgacion/varios/detalles/videos_divulgativos

No hay comentarios:

Publicar un comentario