sábado, 11 de junio de 2011

Notícies dissabte 11 de juny

El Dia Mundial de la Població és un esdeveniment anual que es du a terme l'11 de juliol. Busca prendre consciència de les temàtiques globals demogràfiques. L'esdeveniment va ser establit pel Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) en 1989, en virtut que al voltant d'este dia, però dos anys arrere, la Terra va aconseguir els cinc mil milions d'habitants.

Tan sols dotze anys després d'aconseguir els 5 mil milions, es va commemorar, el 12 d'octubre de 1999, el “Dia dels 6 mil milions”, xifra en realitat alarmant a causa de la pobresa i desigualtat que imperen en el món.

L'objectiu principal d'estes commemoracions és fer una crida d'atenció a tots els pobles i governs de la terra perquè treballem junts per a resoldre estos greus problemes demogràfics.



Els sers humans necessitem, per a desenvolupar-nos de manera adequada, espais i recursos naturals, condicions de justícia i igualtat, llibertat, drets humans, treball digne, àrees d'escampament. Un dels majors problemes que enfronta la humanitat és l'escassetat d'aigua potable.

Llavors, les accions més urgents que s'han d'adoptar són:
• Detindre la contaminació ambiental.
• Protegir i augmentar els recursos naturals, cuidar l'aigua i construir plantes d'aigua potable (en compte d'utilitzar enormes recursos econòmics per a la fabricació d'armes i destrucció), utilitzant per a això l'aigua dels mars i tractar-la i distribuir-la a on siga necessària.
• Avançar en matèria de producció d'aliments, economia, salut, educació, política i benestar social.





Hui, Dia Mundial de la Població,: Cólera y desesperación tras Fukushima; Italia celebra este domingo un referéndum sobre la abolición de la energía nuclear; Lorca: Los daños que no se ven; Las cicatrices de los monumentos de Lorca; Inglaterra y Francia sufren una de las peores sequías en décadas; La Unión Europea suspende anticipadamente la pesca española del atún rojo;



Ecuador no consigue dinero para salvar la reserva de Yasuní; Una ‘mínima’ variación de temperaturas altera los niveles de oxígeno de los océanos; EEUU niega que exista la "partícula alternativa"; Los ingredientes para la vida se formaron en el espacio; Las erupciones del Sol amenazan la Tierra;

Font: Diari Público
España estrena este año su estación terrestre para tormentas de Sol; Primavera en el Polo Sur de Marte;



Sondes Voyager: 'Burbujas' en los confines del Sistema Solar;





Alemania encuentra la bacteria en los brotes sospechosos de una granja en Baja Sajonia; EEUU: Parques comestibles; Sida: De un viejo 'traje de buzo' al tratamiento universal; El interruptor del adelgazamiento; La cigüeña viene de un laboratorio; Una variante del virus de la gripe A muestra cierta resistencia a los antivirales; ¿Por qué las vacunas no tienen buena imagen?; Ensayada con éxito una autovacuna para la cistitis; Ponga un imán en su vida; ¿Son buenas las dietas proteínicas?; i La otitis del nadador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario