jueves, 6 de diciembre de 2012

Eventos: Museo de Prehistoria para niños. Mostra “La carabassa no és una broma” al Jardí Botànic.


Ya os informamos de las actividades del museo para niños durante los domingos de diciembre pero ahora se añade esta otra actividad:
ENIG+ Buscando respuestas en el Museo
¿Descendemos de los hombres de Neandertal? ¿Qué sucedía en nuestras tierras mientras en Egipto construían las pirámides? Todos estos enigmas, y muchos más, sobre la Prehistoria valenciana serán abordados en ENIG+ Buscando respuestas en el Museo.

ENIG+ son fascículos coleccionable con 6 itinerarios distintos, desde el Paleolítico hasta la Época Ibérica. Contiene información y pruebas para resolver visitando el Museo.

Están dirigidos al público familiar, con el fin de favorecer la interacción entre adultos y niños, y así disfrutar, de manera autónoma, del Museo.

Los domingos 16, 23 y 30 de diciembre y el sábado 5 de enero entre las 10 y las 14 h podréis solicitar de manera gratuita un ejemplar de ENIG+ en la entrada del museo.
¡Ven y consigue cada día un fascículo diferente!
Lugar: Museu de Prehistòria de València. C. C. La Beneficencia. Corona 36. 46003 Valencia
Horario: Domingos de diciembre de 10 a 14 h.
Entrada gratuita.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
MOSTRA DE CARABASSES ORGANITZADA PER AHULLANA & LANUSSE AL JARDÍ BOTÀNIC

DEL 6 AL 16 DE DESEMBRE DE 2012. ESTUFA FREDA
ACTIVITAT GRATUÏTA AMB L'ENTRADA DEL BOTÀNIC
Horari: de dilluns a diumenge de 10 a 18 h.
El Botànic acull la mostra “La carabassa no és una broma” organitzada per l’empresa Ahullana & Lanusse, amb nombroses varietats de carabasses cedides per diferents agricultors de tota la península, sobre tot de les comarques valencianes de la Ribera i la Costera, i l’Estació Agrària Experimental de Carcaixent.
Una iniciativa que ha format part de les primeres Jornades Gastronòmiques de Carabasses del nostre territori, que s'han celebrat del 25 d’octubre al 22 de novembre a la localitat de Carcaixent. Més de 40 cuiners van participar amb nombroses receptes i degustacions al voltant d’aquest fruit que donen diferents espècies de plantes de la família de les cucurbitàcies.
I és que la firma valenciana vol reivindicar el consum d’aquesta hortalissa tan lligada a la nostra cultura i gastronomia, que va més enllà del seu ús com a senya del dia de tots els sants o halloween. Taronges, verds, rugoses, llises, xicotetes, grans, allargades… més de 300 exemplars amb diferents formes i colors que estaran a l’Estufa freda del Botànic fins al diumenge 16 de desembre, per a que tothom puga conèixer més a prop la gran diversitat de carabasses que existeix, malgrat que ja no puguem apreciar-la als nostres mercats habituals.
Carabasses curioses, decoratives i per a consum, que són la gran majoria i que després seran donades a la Casa de la Caridad de València, prop del Jardí, per a que puguen ser aprofitades en aquestes festes de nadal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario