lunes, 19 de julio de 2010

Consum responsable: Actua amb el teu consum, un videojoc de Greenpeace per a ajudar a practicar el consum responsable.

Cada vegada que comprem o consumim un producte o servici estem incidint sobre el mercat. Açò ens conferix, com a consumidors, un gran poder sobre l'oferta i la demanda. Enfront d'una opció "insostenible" mediambientalment, sol haver-hi una alternativa ecològica i respectuosa amb el medi ambient i els drets humans.
En molts casos la diferència entre una elecció o una altra és la falta de
informació. L'objectiu d'este joc és precisament aportar dades i
arguments per a estalviar en el nostre consum o tindre criteris a l'hora
de realitzar eleccions de compra.
L'escenari: una ciutat virtual, en concret, la d'Eva, el personatge que ens invita a recórrer els seus carrers plens de moralitats i jocs. En este nucli urbà hi ha espai per als embossos, les manifestacions, els anuncis publicitaris, l'emissió de gasos, i fins per a  Fer la compra. Si punxes sobre cada un d'ells, viatjaràs en un clic a cinc àrees amb problemes reals: la mobilitat, la participació ciutadana, la publicitat, el canvi climàtic i la cistella d'anar a comprar.
Actua amb el teu consum compta amb reflexions i propostes d'acció per a posar en marxa el que aprén. Es tracta d'un joc on se suggerixen alternatives a l'ús del cotxe, s'advertixen sobre els trucs de la publicitat o et proposen fer un mercat ambulant de roba que ja no et servix. En esta ciutat els objectes prenen la paraula; fins una 'xarradora' televisió confirma que passem enfront d'ella una mitjana d'11 anys de la nostra vida.

Pots empadronar-te en esta ciutat del consum des de la web de Greenpeace: http://consumo.greenpeace.es/ (vore Enllaç de consum responsable)

No hay comentarios:

Publicar un comentario