lunes, 23 de junio de 2014

Eventos: 4 de juliol: Commemoració del Bosó de Higgs. 5 de juliol, Jornada de fotografia de natura al Botanic.


JORNADA DE FOTOGRAFIA DE NATURA

MASTERCLASS CON ANTONIO LIÉBANA

DIA:  5 JULIOL 2014
PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 16 JUNYLLOC: Auditorio Joan Plaça
HORARI: de 10.30 a 20h
ENTRADA GRATUIÏTA, AFORAMENT LIMITAT
É
S NECESARI RESERVAR PRÈVIAMENT MITJANÇANT AQUEST FORMULARI
La fotografia de natura arriba de nou al Botànic de la mà de Foro Valencia Foto mitjançant una masterclass amb el reconegut fotògraf Antonio Liébana.
Una jornada gratuïta on Liébana ens parlarà, en primer lloc, de la seua experiència a Àfrica. Aprendrem com afrontar un safari fotogràfic al salvatge continent posant l'accent en la cerca de depredadors i en com plantejar el dia a dia d'un viatge d'aquestes condicions. Un recorregut per més 8 anys d’imatges, viatges i experiències.
Ja de vesprada serà el torn de la Fotografia de Natura amb una xerrada tècnica per aprendre a captar el paisatge, la flora i fauna que ens envolta, on farem una especial menció al macro i a diferents muntatges tècnics que hem de tindre en compte a l’hora d’obtenir la imatge.
La fotografía te va atrapando poco a poco y se convierte en tu modo de vida. Vives por y para ella hasta el punto de que llegas a hacer fotografía sin cámara. Paraules del fotògraf Antonio Liébana amb més de 15 anys d’experiència als camps de la natura, els viatges, l’arquitectura i la publicitat principalment.
A l'acte col·laboren ServifotATL, Fotopro, ccdPRovalencia, Art Grafic, Revelarte, Fototravel, Frio Tecnia Torrent i Sidorme Hotels. 
PROGRAMA DE LA JORNADA10.30 - 14:00h. FOTOGRAFIA SALVATGE A ÀFRICA
16.30 – 20.00h FOTOGRAFIA DE NATURA
MÉS INFORMACIÓ:www.forovalenciafoto.com






COMMEMORACIÓ BOSÓ DE HIGGS 

Data: 4 de juliol de 2014 Hora: 12.00 h LLoc: Aula Magna de La Nau Carrer de la nau, 2 València

El 4 de juliol de 2012, es va confirmar l'existència del bosó de Higgs, una nova partícula elemental de la qual podem aprendre com apareixen algunes propietats íntimes de les partícules. Aquesta partícula era la peça que faltava per completar la teoria que descriu l'Univers en el seu nivell més fonamental, inclosa la matèria que ens compon, l'anomenat Model Estàndard de Física de Partícules. El bosó de Higgs forma part d'un mecanisme proposat per un grup de físics en els anys 60 del segle passat per resoldre una pregunta crucial: com adquireixen la seva massa les partícules elementals?
més informació http://www.uv.es/cdciencia

Per trobar el bosó de Higgs s'ha necessitat construir l'instrument científic més gran mai creat, el Gran Col·lisionador d'Hadrons o LHC, el major accelerador de partícules del món operat pel CERN a la frontera franc-suïssa, prop de Ginebra. Entre els milions de col·lisions de partícules produïdes en els seus experiments, els científics dels experiments ATLES i CMS, entre els quals es troba un bon nombre d'investigadors espanyols, van observar aquesta nova partícula, que es considera la troballa científica més important de l'últim mig segle, i que els ha valgut a dos dels seus precursors, els físics Peter Higgs i François Englert, el Premi Nobel de Física i el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica en 2013, aquest últim compartit amb el CERN.
Dos anys després, el 4 de juliol de 2014, commemorem aquesta troballa en el marc de la 37 Conferència Internacional en Física d'Altes Energies (ICHEP 2014), la major conferència del món en física de partícules que se celebra per primera vegada a la ciutat de València, del 2 al 9 de juliol. L'Institut de Física Corpuscular (IFIC), un centre mixt de la Universitat de València i el CSIC pioner en la física d'altes energies a Espanya, i amb una important participació en l'experiment ATLES i altres experiments del LHC, està darrere de l'organització d'aquest congrés.
Per a celebrar l'aniversari del descobriment del bosó de Higgs convidem al públic en general, i a estudiants valencians i als seus professors en particular, a una trobada amb joves investigadors espanyols que participen en aquesta gran aventura científica.


No hay comentarios:

Publicar un comentario