viernes, 18 de febrero de 2011

Eventos: Campanya Antàrtica. Dilluns 28.

Campanya Antàrtica
No et perdes el dilluns 28 de febrer, a les 12.30 h, a l'auditori de la Ciutat Politècnica de la Innovació, la videoconferència amb la base militar espanyola Gabriel de Castilla a l'Antàrtida.

En la videoconferència amb la base militar espanyola a l'Antàrtida Gabriel de Castilla, que tindrà lloc el dilluns 28 de febrer, a les 12.30 h, en l'auditori de la Ciutat Politècnica de la Innovació (edifici 8B) de la UPV, intervindran el rector de la Universitat Politècnica de València, Juan Juliá, i el comandant militar de València i Castelló, el general Eduardo Acuña.

Esta activitat s'emmarca en els actes commemoratius del XXV aniversari de la creació de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica, que ha volgut contribuir d'aquesta manera a la difusió dels projectes d'investigació que es desenvolupen en la base Gabriel de Castilla.

La base antàrtica Gabriel de Castilla, instal·lada a l'illa Decepció des de finals de 1989, està considerada com una instal·lació científica i tecnològica singular (ICTS). La seua missió és donar suport als treballs de recerca i permetre una presència espanyola continuada al pol Sud.

Des de la Gabriel de Castilla, gestionada per l'Exèrcit de Terra, amb el suport tècnic i la coordinació logística de la Unitat de Tecnologia Marina del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), es coordinen les campanyes d'investigació científica a l'Antàrtida finançades pel Ministeri de Ciència i Innovació.

En concret, la Campanya Antàrtica és la missió més antiga de les operacions que les Forces Armades duen a terme a l'estranger, amb més de vint anys d'antiguitat. L'edició actual consta de 16 projectes d'investigació, la majoria dels quals s'engloben en àrees com ara la biologia, la geologia, la vulcanologia, la sismologia, la meteorologia o el canvi climàtic.

La campanya, que forma part de la cooperació que l'Exèrcit manté amb el Ministeri de Ciència i Innovació, es desenvolupa en les dos bases que Espanya té a l'Antàrtida: la base militar Gabriel de Castilla i la Joan Carles I. A més, també hi participen habitualment els vaixells d'investigació oceanogràfica de l'Armada Hespérides i Las Palmas, que presten suport logístic a les dos bases.

No hay comentarios:

Publicar un comentario