lunes, 21 de febrero de 2011

Notícies





Hui, Dia Internacional de la Llengua Materna,:
«Las tecnologías de la información y la comunicación pueden resultar especialmente útiles para fomentar las lenguas maternas. Debemos aprovechar el poder del progreso para proteger las distintas visiones del mundo y promover todas las fuentes de conocimiento y las formas de expresión. Éstas son las hebras con que se teje la urdimbre de la historia de la humanidad.».
Extracto del mensaje de la Sra. Irina Bokova, Directora General de la UNESCO



El Dia Internacional de la LLengua Materna s'ha commemorat cada any, des de febrer del 2000 per a promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme. La data representa el dia en 1952, quan estudiants que es manifestaven pel reconeixement de la seua llengua, Bangla, com un dels dos idiomes nacionals de la llavors Pakistan, van ser morts a tirs per la policia de Dhaka, la capital del que hui és Bangla Desh.
Les llengües són els instruments més poderosos per a la preservació i el desenvolupament del nostre patrimoni cultural tangible i intangible. Tota iniciativa per a promoure la difusió de les llengües maternes servirà no sols per a incentivar la diversitat lingüística i l'educació multilingüe, sinó també per a crear major consciència sobre les tradicions lingüístiques i culturals al voltant del món i inspirar a la solidaritat basada en l'enteniment, la tolerància i el diàleg.




Hui: Figueres (ONU): reducir la temperatura dos grados no garantiza la supervivencia de zonas del planeta; Cousteau lanza un 'facebook' para buceadores comprometidos con los océanos; Aves de África conviven en Villafáfila con ánsares del norte de Europa; Kong Nyong, el niño que sobrevivió al buitre; Realidad virtual para curar el miedo; i La Fe culmina su traslado.



No hay comentarios:

Publicar un comentario