lunes, 16 de mayo de 2016

Eventos: Hoy, Richard Stallman en la UPV. 28 de mayo: CONCURS DE NARRATIVA I PINTURA RÀPIDES A L'AIRE LLIURE DEL BOTÀNIC

Richard Stallman, en la UPV

]
Richard Stallman, en la UPV
El programador informático estadounidense Richard Stallman visitará el próximo lunes 16 de mayo la Universitat Politècnica de València (UPV), en cuyo Paraninfo del campus de Vera (Valencia) impartirá la conferencia "Software libre en los gobiernos".

La charla, que dará comienzo a partir de las 12 horas y será de acceso libre hasta completar el aforo del recinto, forma parte del programa de actos del Foro Ética Pública y Democracia, organizado por la Conselleria de Transparencia de la Generalitat Valenciana.

El evento tiene como objetivo la divulgación de las ventajas políticas, sociales y tecnológicas del uso del software libre entre las administraciones públicas valencianas y los profesionales de la informática.

Creador del sistema operativo GNU, destinado a ser completamente libre

Nacido en Manhattan en 1953, Richard Matthew Stallman se licenció en Física en la Universidad de Harvard en 1974 y trabajó, entre 1971 y 1984 en el Laboratorio de Inteligencia Artificial del Instituto Tecnológico de Massachusetts (MIT).

En 1983, Stallman anunció el proyecto para desarrollar el sistema operativo GNU, un sistema operativo tipo Unix de software destinado a ser totalmente libre. Líder del mismo desde entonces, el programador abandonó el MIT para crear, en octubre de 1985, la Free Software Foundation.

Base de una tecnología hoy utilizada por millones de ordenadores

Posteriormente, Stallman desarrolló una serie de componentes de software de uso corriente del sistema GNU, entre otros, la colección de compiladores de GNU, el depurador simbólico de GNU (GDB) y GNU Emacs. Una variante de GNU, que contiene el núcleo de Linux desarrollado por Linus Torvalds, es utilizada hoy en día por millones de ordenadores.

Referente internacional del movimiento por el software libre que el mismo creó, Stallman dedica desde hace más dos décadas la mayor parte de su vida a difundir la incidencia política del software libre y las ideas éticas del movimiento, al tiempo que lucha contra las patentes de software y la ampliación, en este ámbito, de los derechos de autor.

Doctor honoris causa por 12 universidades y el Instituto Real de Tecnología de Suecia

Poseedor de un currículum extraordinario, Stallman ha recibido numerosos galardones internacionales, además de haber sido investido, en 13 ocasiones como doctor honoris causa. A la primera de ellas, en 1996, por el Instituto Real de Tecnología de Suecia, le han seguido las concedidas por 12 universidades de Escocia, Bélgica, Perú, Argentina, Italia y Canadá.

CONCURS DE NARRATIVA I PINTURA RÀPIDES A L'AIRE LLIURE DEL BOTÀNIC

DIES: 28 MAIG
LLOC: Jardí exterior del Botànic
HORARI: de 10 a 16h
INSCRIPCIÓ: La participació i inscripció són gratuïtes. El termini d’inscripció s’iniciarà el dia següent a l’anunci de la convocatòria i conclourà el 27 de maig a les 12 hores. La inscripció es realitzarà mitjançant el formulari disponible en aquesta pàgina web. Cada inscrit deurà esperar confirmació per correu electrònic per considerar la inscripció efectiva. No s’admetran inscripcions fora de termini. L’absència de dades o la seua inexactitud pot suposar l’exclusió de l’obra. 
MÉS INFORMACIÓ: Podeu contactar amb el Jardí Botànic al 96 315 68 16 i en cicbotanic@v.es

DESCRIPCIÓ 

Encetem InsPirats pel Botànic un concurs de pintura i narrativa ràpides que es celebrarà a l'aire lliure del Jardí durant aquest mes de maig, i que a més es complementarà amb diferents tallers de dibuix. I és que no ens importa pecar de subjectius, però no imaginem millor lloc a la ciutat on deixar-se portar per totes aquelles coses que fan de l’ambient de primavera el més especial de l’any.
La temperatura puja, les veus són més nítides, els colors taquen els racons, els verds són més verds, els plans es multipliquen i a tothom, siga com siga la resta de l’any, se li passa pel cap ser més creatiu. Així, el Botànic posarà com a model per a tots aquells InsPirats que s'animen a participar, optar a un dels nostres premis i després exposar la seua obra a l'Estufa Freda del Botànic.
Pel que fa a la pintura, els nostres creadors hauran de centrar-se en qualsevol aspecte que els cride l'atenció del Botànic. L'arbrat, el paisatge, un racó, una planta... que podran il·lustrar durant un dia al Jardí, amb tècnica lliure i sobre un suport rígid que caldrà emportar-se de casa, juntament amb el cavallet i la resta dels materials necessaris per a desenvolupar l'obra.
Mentre que els concursants de la secció de narrativa, després d'un parell d'hores de prendre notes sobre el Jardí, de consultar llibres relacionats i de rebre una breu xerrada sobre les seues col·leccions, hauran de presentar un manuscrit amb lletra llegible sobre un suport en blanc cunyat que els proporcionarà el Botànic. També es realitzarà eixe mateix dia i caldrà incloure tres paraules sorpresa que es faran públiques al moment del concurs per a donar-li més emoció.
Així que, tant si eres de paraules com d'imatges i notes que la creativitat t'ha contagiat, deixa-la anar i inscriu-te al nostre concurs! Tan sols hauràs matricular-te prèviament de forma gratuïta i presentar-te el dissabte 28 de maig a l'entrada del Jardí, on t'acreditarem i t'encunyarem el suport on es realitzarà l'obra.
Una iniciativa d'allò més artística per celebrar la primavera, que es complementarà amb dos cursos de dibuix, un per axiquets, el diumenge 29 de maig, i un altre per a adults el cap de setmana del 3 i 4 de juny. 

BASES DEL CONCURS

1. PARTICIPACIÓPodran participar les persones majors de 16 anys, siga quina siga la seua nacionalitat o residència. Sols es podrà presentar una obra per autor.
2. LLOC I DATA DE REALITZACIÓEl concurs serà al Jardí Botànic de la Universitat de València (c/Quart, 80), el 28 de maig de 2016, i no es podrà sortir del recinte amb l’obra. En cas de que les condicions meteorològiques no permeten la celebració del concurs, l’organització es reserva el dret a ajornar la convocatòria.
3. TÈCNICA I TEMÀTICAPINTURA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i serà vàlid qualsevol aspecte relacionat amb ell (arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes, edificis...). La tècnica serà lliure.
NARRATIVA: La temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic, i el dia del concurs es faran públiques tres paraules que deuran ser incloses al relat. El text deurà ser manuscrit, amb lletra llegible, no podrà superar una cara d’un full, i podrà estar en valencià o en castellà.
4. MATERIALS I SUPORTPINTURA: Els participants deuran acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra, inclòs el cavallet, que podrà usar-se després per exposar l’obra. Com a requisit per a concursar serà imprescindible presentar un suport rígid (llenç o qualsevol altre material suportat per bastidor), llis i sense textures, o amb una imprimació monocromàtica. Les mesures mínimes són de 50 cm, i les màximes de 120 cm, a cadascun dels costats. El suport s’encunyarà el mateix dia del concurs.
NARRATIVA: Els participants deuran acudir amb els materials necessaris per al desenvolupament de l’obra: un bolígraf o ploma de tinta negra, suport per a recolzar-se, i fulls o quadern per fer esborranys. L’organització facilitarà a cada participant un full especial on s’haurà d’escriure la versió definitiva del text, i que servirà per exposar l’obra. El full s’encunyarà el mateix dia del concurs.
5. CELEBRACIÓ DEL CONCURSEl 28 de maig serà el dia del concurs al Jardí Botànic de la Universitat de València. Els participants es presentaran entre les 10 i les 12h a l’entrada principal del Jardí, on es comprovarà la seua inscripció al concurs, s’acreditaran i s’encunyarà el suport on realitzaran les obres.
PINTURA: Comprovada la inscripció i realitzat l’encunyat, es podrà iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran als cavallets dels participants al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.
NARRATIVA: Comprovada la inscripció i realitzat l’encunyat, els participants disposaran de temps lliure per estar al Jardí i prendre notes fins les 12h, quan seran convocats a un espai concret. Allí contaran amb una zona de biblioteca per consultar llibres relacionats amb el Jardí i amb la botànica, i rebran una breu xerrada per conèixer la història i col·leccions del Botànic. En acabar, podran iniciar la realització de l’obra. Els participants disposen fins a les 16h del mateix dia per a finalitzar-la. Les obres es presentaran sense firmar i es col·locaran al lloc que indique l’organització per a la selecció del jurat i posterior entrega de premis.
6. PREMISL’entrega de premis serà al Jardí Botànic, el mateix dia del concurs, per la vesprada. L’hora es comunicarà el dia del concurs. Els premis no podran ser compartits, però si declarar-los deserts. Les obres premiades passaran a ser propietat del Jardí Botànic de la Universitat de València, assumint els drets de reproducció i exhibició.
PINTURA
PRIMER PREMI:
 500 € i diploma
SEGON PREMI: 300 € i diploma
ACCÈSSITS:  tres, cadascun dotat d’un abonament anual d’entrada al Jardí, i dos entrades per a un concert a elegir entre la programació musical (contaran amb un any per escollir concert).
NARRATIVA
PRIMER PREMI: 300 € i diploma
SEGON PREMI: 150 € i diploma
ACCÈSSITS:  tres, cadascun dotat d’un abonament anual d’entrada al Jardí, i dos entrades per a un concert a elegir entre la programació musical (contaran amb un any per escollir concert).
7.  JURATEl jurat estarà relacionat amb el món de l’art i la cultura, i estarà designat pel Jardí Botànic. La seua identitat es farà pública durant l’entrega de premis.
8. EXPOSICIÓ I RETIRADA DE LES OBRESLes obres presentades quedaran exposades a l’Estufa Freda del Jardí Botànic, durant un període de temps que serà anunciat en l’acte d’entrega de premis, però no superior a un mes.  Les obres podran signar-se per a ser exposades després de l’entrega de premis. En cas de que el nombre d’obres supere la capacitat expositiva de l’Estufa Freda, el jurat farà una selecció.
Acabada la mostra, els participants podran retirar les seues obres en un termini de 15 dies, sent imprescindible la presentació del document que acredite la participació. En cas de no retirar l’obra s’assumirà la renuncia a ella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario