domingo, 7 de noviembre de 2010

Setmana de la Ciència 2010 i Festa de la Ciència al Jardí Botànic


La X Setmana de la Ciència és una iniciativa d'abast nacional promoguda pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), la qual, al seu torn, es recolza en les conselleries de les distintes comunitats autònomes per a fer arribar les seues propostes. En esta ocasió, els organitzadors han volgut posar l'èmfasi en 2010 com l'Any Internacional de la Biodiversitat, la qual cosa donarà cobertura teòrica a moltes de les activitats previstes.

Els objectius fonamentals de la Setmana de la Ciència es mantenen en la seua desena edició, és a dir, acostar la ciència i difondre els seus sabers entre la població en general. El propòsit és ben rebut per ambdós parts, ja que les relacions entre la comunitat científica i el públic sol ser més aïna discontínua, si no inexistent. Encara que de forma errònia, este sol vore a aquella un tant deslligada de la realitat quotidiana, capficada en els seus discursos moltes vegades inintel·ligibles, quan la realitat indica precisament el contrari. I és que el dia a dia resulta difícil d'entendre sense el concurs del coneixement científic.

Una de les cites més esperades de la Setmana de la Ciència és la celebració de FotCiencia, el certamen nacional de fotografia científica que complix la seua huitena edició. Els participants hauran de presentar fotografies relacionades amb algun aspecte de la ciència per a participar en les categories general i micro.



APROPAR-SE A LA BIODIVERSITAT

Jardí exterior, diumenge de 11 a 14h
Entrada lliure per als visitants del Jardí

La Universitat de València celebra una vegada més al Jardí Botànic la Festa de la Ciència, amb noves propostes didàctiques i lúdiques que en esta ocasión es centrarán en la celebració del 2010, Any Internacional de la Biodiversitat. La festa, que tindrà lloc el pròxim 21 de novembre, forma part de les nombroses activitats promogudes per la Càtedra de Divulgació de la Ciència a la Setmana Europea de la Ciència i amb les que la Universitat de València pretén augmentar la visibilitat del treball dels científics i la implicació de la ciència en la vida de les persones.

Però que és la biodiversitat? és la gran varietat de formes de vida que habiten la Terra, des de les estructures genéticas més xicotetes, fins les mateixes espècies i els ecosistemes que constitueixen, tots ells vitals per al nostre benestar i supervivència. Per això, el Jardí Botànic, des del Gabinet de Didàctica, ha preparat tota una sèrie d'activitats i exposicions, que ens acostaràn millor a tota esta riquesa i la seua problemàtica mitjançant un recorregut pels cinc regnes: vegetal, animal, hongos, moneras y protoctistas.

Grans i menuts podràn plantar, observar al microscopi, fer divertides manualitats i moltes més activitats per a conèixer i aprendre a respectar tots els èssers vius del nostre planeta. També contarem amb un magnífic espectacle de contacontes i alguna sorpresa més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario