lunes, 1 de agosto de 2011

Notícies dilluns 1 d'agost



Este mes que ara estrenem podrem disfrutar de la famosa pluja de meteors dels Persèids, popularment conegudes com les Llàgrimes de Sant Llorenç, la més important de l'any. La seua activitat es va iniciar a finals de juliol i aconseguirà la seua plenitud el 13 d'agost. Es caracteritzen per ser molt brillants i tindre una gran freqüència (arribant a aconseguir una mitjana d'1 meteoro per minut).

Quant als planetes:
Mercuri només podrà observar-se durant els últims dies del mes abans de l'eixida del Sol i amb prou dificultat degut a la seua baixa altura en l'horitzó.
Venus no es podrà observar durant este mes donada la seua proximitat al Sol.
Mart serà observable poc abans de les albes al final de la nit, aconseguint una magnitud d'1,4.
Júpiter s'observarà durant quasi tota la nit, aconseguit una magnitud de -2,5.
Saturn es podrà observar durant la primera part de la nit, amb una magnitud màxima d'1,0.



Juliol: A l'observatori d'Alacant, la temperatura mitjana del mes ha sigut 25,8ºC, 0,8º superior a la mitjana dels ultims 30 anys. En el cas de València ha estat 0,8º superior a la mitjana i en Castelló 0,6º.







Hui: España impone la multa máxima (30.000 euros) a petroleras por un vertido en Tarragona; La Comisión Europea investigará si varios parques eólicos incumplen las leyes europeas; Medio Ambiente captura más de 1.800 ejemplares de tortuga exótica en 6 meses; Una asociación propone el pino canario para regenerar los montes más degradados; Puerto Rico quiere exportar carne de Iguana; En fotos: leyendo las nubes del verano; España lanzará Ingenio, su primer satélite óptico de observación; La Casa Blanca da la espalda al universo; Madres trabajadoras, vuestros hijos están bien; i La visión de imágenes en 3D podría afectar su salud.



Crear hui les escoles de demà:

No hay comentarios:

Publicar un comentario