sábado, 29 de noviembre de 2014

Eventos: Mañana domingo "Trabajando el campo" en el Museo de Prehistoria y visita guíada gratuita al jardín Botánico. Y más.

Taller didáctico: Trabajando el campo
Información
30 de noviembre Horario: domingos de 10.00 a 14.00 h.
Sesiones de animación lectora a las 10.30 y 13.00 h.
 Las actividades van dirigidas a niños y niñas de 3 a 12 años, y se adaptan en función de la edad media de los asistentes. de 2014: ¿Cómo piensas que se trabajaba el campo en este período? ¿Sabías que los primeros agricultores preparaban la tierra y plantaban las semillas con palos de madera? Y... ¿cómo piensas que eran las primeras hoces? ¿Dónde se almacenaba el grano? ¿Sabías que los primeros agricultores utilizaban morteros para hacer la harina?

Corona 36, 46003 Valencia

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GAUDEIX DE LA TARDOR AL BOTÀNIC! 

DIA: 30 NOVEMBRE 2014
Més visites guiades gratuïtes al Jardí, perquè no digueu que no coneixeu bé aquest espai verd al centre de la ciutat que és el Botànic de la Universitat de València. I és que com cada últim diumenge de mes, aquest 30 de novembre podreu afegir-vos a les visites guiades gratuïtes dirigides pel Gabinet de Didàctica del Botànic, i que sortiran des de la porta principal del Jardí a les 11h i a les 12h. 
La proposta de les visites guiades pretén que el públic, només abonant l’entrada al Jardí, tinga accés a una passejada guiada pels racons més interessants del Botànic en funció de l'estació en què ens trobem. Aquest Jardí amaga molt més del que sembla, col·leccions de palmeres, plantes endèmiques, hivernacles d’orquídies i falgueres, arbres centenaris, cactus impressionants, rocalles mediterrànies, y un umbracle. Però no només pel que fa a les plantes, també l’activitat del Jardí és molt extensa, i va des de la conservació a la didàctica, passant per la divulgació de la ciència i la investigació, detalls que no tots coneixem.
I què més ens ofereix el Jardí? Els febles i relaxants colors de JARDINS, a la mostra de pintura d’Alicia Iglesias ue trobareu a la sala d’exposicions del Jardí, i l'exposició REHOGAR 6 de Makeatuvida que, un any més ens ensenya que un altre tipus de llar és possible amb dissenys sostenibles per a l'hàbitat a base de residus. 
I per als més menuts? Classes de ioga per a xiquets a l'Estufa Freda del Botànic. Un lloc càlid i envoltat de natura per practicar exercici d'una forma sana i divertida.
INSCRIPCIÓ  A LES VISITES EL MATEIX DIA A TAQUILLA:Els interessats es podran apuntar per ordre d'arribada, en abonar l'entrada al Jardí en taquilla. Hi hauran dues sessions una a les 11h i una altra a les 12h. No es podrà reservar plaça prèviament ni s'acceptaran grups.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Conferencia

Gaia, Cartografiando La Galaxia

11 de diciembre de 2014 – a las 19.30
Auditorio Santiago Grisolía (Museo de las Ciencias Príncipe Felipe)
José Hernández
Ingeniero de Operaciones y Calibración de Gaia, ESA
El satélite Gaia de la Agencia Espacial Europea fue lanzado al espacio hace un año con el objetivo de realizar el mapa tridimensional de nuestra galaxia. Para alcanzarlo, deberá medir la posición y el movimiento de mil millones de estrellas con una precisión sin precedentes. Con esos datos, los científicos podrán simular el  movimiento de cada una de ellas y “volver atrás en el tiempo” hasta los instantes en los que la galaxia se estaba formando.
Los resultados de Gaia tendrán un gran impacto en muchas áreas de la Astronomía. Como por ejemplo, el descubrimiento de asteroides, de cuerpos transneptunianos o de planetas que giran alrededor de otras estrellas, enanas marrones, supernovas, quasars…
El Dr. José Hernández es Ingeniero de Operaciones y Calibración de la misión Gaia. En su conferencia, explicará cuales son las técnicas que se usan en astronomía para medir las posiciones y distancias a las estrellas, y como han evolucionado dichas técnicas a lo largo de la historia hasta llegar a Gaia. Además nos hablará los retos tecnológicos que tuvieron que acometerse para hacer realidad una misión tan compleja, así como de los desafíos que quedan todavía por resolver.
  • Programa
  • 19.00: inicio de la acreditación a los asistentes a la actividad.
  • 19.30: conferencia en el Auditorio.
  • 20.30: fin de la conferencia e inicio del coloquio.
El acceso a la actividad se efectuará por la puerta oeste de la Calle Menor del Museo (junto al Hemisfèric).

--------------------------------------------------------------------------------------------------
ELS CONCERTS DE TARDOR 2014

DIA: 2 DESEMBRE 2014
AUDITORI JOAN PLAÇA DEL BOTÀNIC, 19.30HEntrada lliure, aforament limitat
INTÈRPRETS
M. José Yáñez, María Fenellós i Sandra Felis, piano 
Clausurem els Concerts de tardor, música clàssica gratuïta al Jardí. El cicle, organitzat per l'Aula de Música del Vicerectorat d'Arts, Cultura i Patrimoni de la Universitat de València, constarà de 14 actuacions que fins al mes de juny ompliran les sales del Jardí Botànic, La Nau i el Col·legi Major Rector Peset.
Un trio de piano ens espera en aquest concert, realitzat en col·laboració amb la Unitat de Igualtat de la UV, on s'intepretaran diferents peces musicals de F. Chopin, S. Prokofiev i F. Liszt, entre altres autors. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario