sábado, 27 de junio de 2015

Eventos: Demà visites guiades gratuïtes al Jardí Botànic i exposició. Castellón mañana: Finaliza la campaña `Volant Volant Castelló´ con una `gymkhana migratoria´

DIA: 28 JUNY 2015
GAUDEIX DE L'ESTIU AL BOTÀNIC
Gaudeix del frescor, els aromes i el verdor del Jardí amb les nostres visites guiades gratuïtes, per a que no digueu que no coneixeu bé aquest espai verd al centre de la ciutat que és el Botànic de la Universitat de València. Perquè, com cada últim diumenge de mes, aquest 28 de juny podreu afegir-vos a les visites guiades gratuïtes dirigides pel Gabinet de Didàctica del Botànic, i que sortiran des de la porta principal del Jardí a les 11 i a les 12h. 
La proposta de les visites guiades pretén que el públic, només abonant l’entrada al Jardí, tinga accés a una passejada guiada pels racons més interessants del Botànic. I és que aquest jardí amaga molt més del que sembla, col·leccions de palmeres, plantes endèmiques, hivernacles d’orquídies i falgueres, arbres centenaris, cactus impressionants, rocalles mediterrànies, un umbracle. Però no només pel que fa a les plantes, també l’activitat del Jardí és molt extensa, i va des de la conservació a la didàctica, passant per la divulgació de la ciència i la investigació, detalls que no tothom coneix.
Pel que fa a la resta de la nostra agenda cultural, aquest diumenge, us animem a visitar l'exposició "Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure"projecte itinerant del Jardí Botànic - Museu de Ciències Naturals de Barcelona que ens parlarà de plantes com l'espartem, el vímet o la canya, entre altres, que de sempre han estat utilitzades al mediterrani. Una exposició didàctica complementada amb objectes tradicionals d'artesania i amb una secció especial per al disseny al contemporani. A la Sala d'Exposicions i l'Estufa Freda del Jardí. 
INSCRIPCIÓ EL MATEIX DIA A TAQUILLA:
Els interessats es podran apuntar per ordre d'arribada,  en abonar l'entrada al Jardí en taquilla. Hi hauran dues sessions una a les 11h i una altra a les 12h. No es podrà reservar plaça prèviament.

LES PLANTES ENS AJUDEN A VIURE
EXPOSICIÓ DEL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA 

DIES: 26 JUNY - 25 OCTUBRE 2015
SALA D'EXPOSICIONS  I ESTUFA FREDA DEL BOTÀNICACCÉS: gratuït a la Sala d’Exposicions i gratuït amb l’entrada al Jardí per a l’Estufa Freda.
HORARI: Sala d'exposicions, de dilluns a diumenge de 10 a 20h; Estufa freda de dilluns a diumenge de 10 a 21 fins agost, de 10 a 20h a setembre, de 10 a 19h a octubre.
El Botànic acull Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure, una mostra produïda pel Jardí Botànic de Barcelona i sota la direcció dels comissaris Jaume Pàmies i Jordi Díaz. Ara, en col·laboració amb el Jardí, aplega a València amb un toc local que t’agradarà descobrir.
Quan les plantes esdevenen objectes la botànica assoleix una nova dimensió que ben bé es veurà reflectida en cada peça, en cada espai i en cada història amagada. Tradició, cultura, esforç i innovació són les idees que es desprenen d’aquesta col·lecció de peces creades amb fibres vegetals emprades al mediterrani.
Així, inaugurem amb un recorregut de tres dimensions. Des de la línia simbolitzada per la corda fins el volum d’un cabàs passant per la doble dimensió d’un teixit. Un nivell de complexitat creixent que contrasta amb la quotidianitat de les peces: cistelles, espardenyes, cabassos, cordes o graneres.
És el moment de retre homenatge a plantes com el cànem, el jonc, el vímet, la boga, la canya o l’avellaner i quina millor forma que conèixer un poc més de la seua biologia. L’espart, potser la més coneguda de les fibres vegetals, amaga els estomes (porus) a l’interior d’unes fulles cilíndriques per evitar l’evaporació i malbaratament d’aigua, fet d’allò més útil als ambients semiàrids en què creix. No et sembla interessant?
A més, el que hui és innovació, serà tradició algun dia i per això, volem dedicar un espai als dissenyadors i artistes mediterranis que a dia de hui usen fibres vegetals per donar vida a les seues creacions. Un racó viu que es renovarà amb peces i objectes d’aquells artistes que en vulguen col·laborar.
No et perdes aquesta exposició teixida per ser gaudida amb tots els sentits!
ORGANITZAJardí Botànic de la Universitat de València
PRODUCCIÓ I COMISSARIATJardí Botànic de Barcelona - Museu de Ciències Naturals de Barcelona  
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
El próximo 28 de junio SEO/BirdLife y la Fundación Caja Castellón clausuran la Campaña “Volant Volant Castelló” con una gymkhana migratoria para toda la familia. Además desvelaremos el  ave migratoria “misteriosa” del mes de la que durante junio hemos lanzado características a través de pistas, para que los usuarios lancen sus propuestas a través de las redes sociales. Será a las 11 de la mañana en el Parque Litoral (Grau de Castellón), frente al Planetario de Castellón. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


IX Premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica de la Universitat de València Estudi General

Poden optar a aquest premi les narracions escrites en valencià, o en qualsevol variant de la llengua, castellà, anglès o francès. La temàtica s’ha de basar en l’objectiu d’aquest premi: descriure, desenvolupar o incloure, d’alguna manera, la cultura i els avanços científics i/o tecnològics de qualsevol branca del coneixement.
1. Poden optar a aquest premi les narracions escrites en valencià, o en qualsevol variant de la llengua, castellà, anglès o francès, amb una extensió mínima de 100 fulls i màxima de 200 fulls DIN A4. La temàtica s’ha de basar en l’objectiu d’aquest premi: descriure, desenvolupar o incloure, d’alguna manera, la cultura i els avanços científics i/o tecnològics de qualsevol branca del coneixement.
2. L’import del premi convocat és de 3.000 €, i està concedit per la Universitat de València. La quantitat lliurada s’entendrà com a bestreta per la cessió a Publicacions de la Universitat de València dels drets d’edició i s’aplicaran les retencions legalment establertes.
3. El guanyador es compromet a subscriure el contracte de cessió en exclusiva dels drets d’edició.
4. El jurat estarà format pel director de la col·lecció Ciència entre lletres, el guardonat en l’edició 2014 i un o dos membres del personal docent i investigadors de la Universitat de València i/o personal de reconegut prestigi nomenats a proposta del vicerector de Cultura i Igualtat .
5. El llibre guardonat serà publicat en valencià per Publicacions de la Universitat de València, dins de la col•lecció Ciència entre lletres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario