sábado, 21 de enero de 2017

Eventos: Dissabte 28, EN EL DIA DE L’ARBRE, PLANTA!

ACTIVITAT AMBIENTAL GRATUÏTA A LA SERRA D'AGULLENT
DIA: 28 GENER 2017
PRIMER DIA DE MATRICULA: 20 GENER 2017
ORGANITZA: Associació de Voluntariat Ambiental “La Codolla
GUIA BOTÀNIC: Victor Benlloch
EIXIDA: 
8h ARRIBADA: 18.30h
DESPLAÇAMENT: 
Viatjarem en autobús, també gratuït, i tant l’eixida com l’arribada seran al Jardí Botànic. Demanem puntualitat
DINAR: 
no està inclòs. Es pot portar de casa o si es desitja, prèvia reserva en la inscripció, dinar en un restaurant del poble (12 € aprox).
INFORMACIÓ I RESERVA: L'activitat és gratuïta però cal reservar plaça a partir del primer dia de matrícula. Podeu cridar per telèfon al 963156816, enviar un correo electrònic a cicbotanic@uv.es o emplenar el formulari que estarà disponible en aquesta secció.
Celebra un any més amb el Botànic el Dia de l’arbre participant de la reforestació de la Serra d’Agullent. Una activitat gratuïta organitzada pel Jardí i l’Associació de Voluntariat Ambiental “La Codolla”, amb qui visitarem el poble d’Agullent, farem una excursió per la muntanya, i practicarem les nostres tècniques de jardineria ajudant en el procés de reforestació de la zona per tercer any consecutiu.
I és que aquest territori va estar molt afectat per un gran incendi forestal, fa ja quasi 6 anys, que va motivar als seus veïns a crear un col·lectiu de gent que s’encarregara de recuperar la verdor d’aquesta serra. Voluntaris que finalment van formar l’associació La Codolla, que a dia d’avui ja ha plantat més de 5.000 arbres de diverses espècies autòctones, i organitza habitualment diferents activitats culturals per acostar a tot tipus de públic a la muntanya i a la natura.
A més, s’encarrega de la gestió d’un viver forestal, d’on trauen tots els plantons per al procés de reforestació, que es troba a la casa del metge del poble i que també podrem visitar durant la jornada.
PROGRAMA
8:00 h Eixida des de València (Jardí Botànic de la Universitat de València)
9:15 h Arribada a Agullent
9:15 h - 12:30 h Excursió a peu per la serra d’Agullent (dificultat baixa). S'esmorzarà a la Font del Patge i visitarem els pous de neu de la serra, a més gaudirem d'un fantàstic paisage i de la flora local
12:30 h - 13:30 h Activitats de reforestació de la serra, a una zona afectada per l'incendi de 2010, plantarem arbres d'espècies autòctones per tal de recuperar la cobertura arbòria de la zona
13:30 h Tornada cap al poble
14:00 h Dinar a l'ermita de Sant Vicent Ferrer d'Agullent
16:00 h Visita al casc urbà d’Agullent (font Jordana, llavadors, Ajuntament, esglèsia...)
17:00 h Visita viver de La Codolla
17:30 h Finalització de les activitats i tornada
18:30 h Arribada estimada a València (Jardí Botànic)

No hay comentarios:

Publicar un comentario