jueves, 21 de julio de 2011

Eventos: Del 21 al 24 a Quart de Poblet, XII FIRA ESTATAL DE LA BIODIVERSITAT AGRICOLA



Quart de Poblet acull enguany la XII edició de la "Fira Estatal de la Biodiversitat Agrícola" per posar en valor la riquesa de les varietats agrícoles que existeixen en cada territori i debatre les problemàtiques que es donen entorn de la pèrdua d'agrodiversitat.

Organitzada enguany per Llavors d’ací, associació vinculada al Jardí Botànic, la Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando” i la Universitat d’Estiu de l’Horta, esta Fira és una trobada referent a nivell estatal i un punt clau per a compartir i intercanviar les experiències dels grups locals de llavors, així com difondre-les entre els interessats en la conservació del coneixement tradicional i el seu ús en models de producció sostenible d'aliments.

Les Fires de la Biodiversitat Agrícola donen cabuda a l'exposició i mostra de cultivars locals, al debat i a la reflexió entre els assistents sobre tots els aspectes relacionats amb esta matèria. A mes a mes, faciliten la comunicació entre agricultors, tècnics, investigadors, consumidors i persones locals, i fomenten la participació ciutadana per mitjà de les accions que es realitzen entorn d'elles.

Enguany, la XII Fira de la Biodiversitat se celebra conjuntament amb la X Universitat d'Estiu de l'Horta i amb les VIII Jornades Tècniques sobre Llavors i Recursos Genètics en l'Agricultura Ecològica dedicades a les Tomaques Tradicionals, a més dels tallers, taules redones i exposició de llavors i varietats tradicionals que caracteritzen les Fires. També podrem assistir a una trobada d'agricultors savis, un intercanvi de llavors i un mercat de productors i elaboradors d'aliments locals.

Més informació a:

http://www.llavorsdaci.org/Fira.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario