domingo, 3 de julio de 2011

Notícies diumenge 3 de juliol




A Espanya, segons les dades de CICLOPLAST, cada habitant usa a l'any prop de 365 borses de plàstic d'un només ús. Açò implica 15.300 milions de borses i unes 100.000 tones de residus. Uns residus que es podrien evitar fàcilment. A més, la reciclabilitat d'estos plàstics és molt relativa, ja que han d'estar ben separats i moltes vegades es tracta d'una mescla heterogènia de materials les aplicacions de la qual són molt limitades. No és res estrany que al final únicament el 10% es recicle, la resta acaba en abocadors, incineradores o escampades per camps, rius, la platja o els mars.
La millor alternativa a les borses de plàstic són els carros de la compra, les cistelles i les borses de tela, de preferència de materials ecològics i de comerç just. L'energia i els recursos utilitzats són àmpliament compensats per la infinitat de vegades que poden ser utilitzats.



Segons el resum climatològic de juny per a la Comunitat Valenciana, emés per l'AEMET, la temperatura mitjana de juny d'enguany ha estat 0,6º per damunt de lo normal (mitjana del periode 1971-2000) y la pluja un 25% per davall. Ha estat per tant un mes en general càlid, però no excessivament, i relativament sec, però no massa





Font: RTVV

Hui,Dia sense borses de plàstic,: El 90% de las bolsas que consumimos acaba esparcido en campos, playas y mares; Quemando el Amazonas;



La UNESCO confirma las amenazas en Doñana denunciadas por los ecologistas;



Merkel reclama avances sustanciales para la próxima Cumbre del Cambio Climático; Lo último de la ciencia en Europa (en anglés); Fa 100 anys: Y la furia del mar sembró la muerte; Hola, soy un hongo, ¿quieres vivir conmigo?; El "pene cantor" es el animal más ruidoso de la Tierra; Las tarántulas tienen corazón... con doble latido; La célula fotovoltaica más eficiente del mundo; La búsqueda de un material superelástico a prueba de terremotos; El mapa del Universo, como un cerebro humano; Vivir sin máscaras; ¿Qué dicen sus arrugas?; i ¿Caminar o no caminar?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario