sábado, 27 de febrero de 2016

Eventos: Hoy sábado a las 12 en el IVAM: ¿Cómo de lejos está la Luna?. Mañana domingo, visita guiada gratuita al Jardín Botánico. 10 de marzo, conferencia "PLANETAS ENANOS: CERES, PLUTÓN...Y MÁS ALLÁ"

¿Cómo de lejos está la Luna?


DIA: 22 FEBRER 2015
L'ÚLTIM DIUMENGE DE CADA MES
Abans de que arribe la primavera, gaudeix del nostre paisatge hivernal amb les visites guiades gratuïtes pel Jardí. Per a que no digueu que no coneixeu bé aquest espai verd al centre de la ciutat que és el Botànic de la Universitat de València. I és que, com cada últim diumenge de mes, aquest 28 de febrer podreu afegir-vos a les visites guiades gratuïtes dirigides pel Gabinet de Didàctica del Botànic, que sortiran des de la porta principal del Jardí a les 11 i a les 12h.
La proposta de les visites guiades pretén que el públic, només abonant l’entrada al Jardí, tinga accés a una passejada guiada pels racons més interessants del Botànic. Aquest jardí amaga molt més del que sembla, col·leccions de palmeres, plantes endèmiques, hivernacles d’orquídies i falgueres, arbres centenaris, cactus impressionants, rocalles mediterrànies, un umbracle. Però no només pel que fa a les plantes, també l’activitat del Jardí és molt extensa, i va des de la conservació a la didàctica, passant per la divulgació de la ciència i la investigació, detalls que no tothom coneix. 
INSCRIPCIÓ A LES VISITES EL MATEIX DIA A TAQUILLA:
Els interessats es podran apuntar per ordre d'arribada,  en abonar l'entrada al Jardí en taquilla. Hi hauran dues sessions una a les 11h i una altra a les 12h. No es podrà reservar plaça prèviament.

10/03/16 CONFERENCIA 'PLANETAS ENANOS: CERES, PLUTÓN...Y MÁS ALLÁ' IMPARTIDA POR FRANCISCO ANGUITA. CICLO 'ASTRONOMÍA EN LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES'

Nueva conferencia del ciclo 'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències'. De libre acceso previa inscripción, se celebrará en el Auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències Príncep Felipe el jueves 10 de marzo de 2016 a partir de las 19:30 horas.
10/03/16 Conferencia 'Planetas Enanos: Ceres, Plutón...y más allá' impartida por Francisco Anguita. Ciclo 'Astronomía en la Ciutat de les Arts i les Ciències'
Después de completar en el siglo XX las primeras visitas a los planetas del sistema solar, a comienzos del presente siglo ha llegado el turno a los cuerpos pequeños. La agencia espacial norteamericana ha llevado a cabo las misiones Dawn (lanzada en 2007), que ha estudiado el planeta enano Ceres, y el asteroide Vesta y New Horizons (en 2006), a Plutón y sus hermanos (plutinos) del cinturón de Kuiper.
Como es usual en las primeras misiones exploratorias, los resultados han incluido sorpresas: en Ceres, cráteres tapizados por hielo puro y un probable océano subterráneo del cual surgen géiseres; en Vesta, fallas gigantescas. Las inesperadas montañas de hielo de Plutón se unen a las novedades de esta primera mirada sobre los cuerpos más humildes del sistema. Sin aspiraciones exobiológicas, lo que los planetas menores nos ofrecen, aparte de una nueva colección de preguntas, es una mirada distinta sobre los orígenes del Sol y su corte planetaria. Francisco Anguita, del Instituto de Instituto de Astrofísica de Andalucía (IAA-CSIC), responderá a éstas y otras cuestiones en torno a los planetas enanos. 
De libre acceso previa inscripción, la conferencia se celebrará en el Auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències Príncep Felipe el jueves 10 de marzo de 2016 a partir de las 19:30 horas. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario