lunes, 1 de febrero de 2010

Biologia de 3r: Valdelinares



Este dimecres 3r d'ESO ix cap a Valdelinares. L'Estació d'esquí està situada a 2.000 m. d'altitud, en la Serra de Gúdar, en el terme municipal d'un dels pobles més alts d'Espanya, Valdelinares, al qual deu el seu nom.
En la contornada de Valdelinares, entre els 1.900 i els 2.000 metres d'altitud, es pot trobar el pi negre o "pi moro". El pi moro o negre (Pinus Uncinata) creix entre els 1.800 i els 2.019 metres en la Serra de Gúdar, i només ho trobem en la Serra del Monegro, al llarg d'unes 300 hectàrees dels termes de Gúdar, Alcalá i Valdelinares. La seua raresa radica que els exemplars que ací creixen suposen el límit meridional de l'espècie. La presència ací d'estos exemplars, que suporten freds intensos, és una curiositat botànica ja que constituïxen vestigis de períodes glaciars passats. Es caracteritza per la seua forma cònica, i en les escates de la pinya mostra uns ganxos més accentuats que la pinya del pi silvestre, que és el que li acompanya en estos boscos.

Dins de la fauna destacar el voltor lleonat, una au carronyera, molt abundant en estes zones. Altres aus fàcils d'observar en la zona són: l'àguila real, amb exemplars de gran majestuositat i xicotetes rapaços com ara mussols, ducs, i xoriguers. Entre les aus més xicotetes trobem abundants teuladins, cagarneres, pit-rojos, bugaderes, i oronetes.
En quant a mamífers es troben porc senglar, rabosa, esquirol i cabra salvatge.

Recordeu que heu de fer algunes fotos de núvols i de la relació vegetació-sòl.

Per a més informació:

Pàgina web de l'estació: http://www.valdelinares.Com/
Web-cam de l'estació: http://www.valdelinares.com/web/WebCams.aspx
El temps previst: http://www.eltiempo.es/valdelinares.html



Foto: Wikipedia

No hay comentarios:

Publicar un comentario