jueves, 11 de febrero de 2010
La Universitat celebra el 201 aniversari de Darwin amb l’estrena d’un documental i diverses conferències
El Jardí Botànic acollirà hui dijous l’estrena del documental ‘Tras la huella de Darwin’. La Càtedra de Divulgació de la Ciència també presentarà el projecte ‘R-evoluciona’t! 20 Píndoles sobre evolucionisme’, una nova producció audiovisual dirigida al foment de les vocacions científiques.
La Universitat de València conclourà aquesta setmana el complet programa iniciat, ara fa un any, per a commemorar el bicentenari del naixement de Charles Darwin (1809-1882). El pròxim divendres 12 de febrer se celebrarà el 201 aniversari del naturalista anglès, per aquest motiu, la Universitat, en col·laboració amb diverses entitats, ha organitzat diverses activitats a fi de donar a conéixer les idees darwinistes i reivindicar la seua actualitat. Les propostes inclouen conferències, un Bar de les ciències i l’estrena de dues produccions audiovisuals, entre elles, el documental ‘Tras la huella de Darwin’, una producció del Taller d’Audiovisuals i de la Càtedra de Divulgació de la Ciència.
L’estrena del documental ‘Tras la huella de Darwin’, dirigit per Harmonia Carmona i Maria Sales, es realitzarà hui dijous 11 de febrer a les 19h a l’auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València (C.Quart, 80). El documental presenta unes pinzellades de la vida i les idees de Darwin per a il·lustrar l’èxit del pensament evolutiu en la resolució del cas Maeso, el brot epidèmic d’hepatitis C causat per un anestesista de València i el qual va afectar quasi 300 persones. En el documental participen experts com ara Richard Dawkins, Rosemary i Peter Grant, Antonio Lazcano i el premi Nobel Sidney Brenner.
EL DARWINISME A TRAVÉS D’INTERNET
Divendres 12 de febrer, la commemoració darwinista de la Universitat de València conclourà a partir de les 12.30h a la sala Charles Darwin, recentment anomenada així en honor al cèlebre naturalista- del campus de Burjassot-Paterna. En primer lloc, es farà la presentació del projecte ‘R-evoluciona’t! 20 Píndoles sobre evolucionisme, produïdes per la Càtedra de Divulgació de la Ciència amb el suport de la FECYT i el Ministeri de Ciència i Innovació. Aquest material audiovisual consta de 20 microreportatges sobre diversos temes vinculats a l’evolucionisme, des de la publicació de L’origen de les espècies fins qüestions de l’actualitat. En cadascun d’ells apareix l’entrevista d’un investigador de referència en la matèria tractada, tant de la Universitat de València com d’experts del CSIC, la Universitat Cardenal Herrera-CEU, la Universitat Politècnica de València o la Complutense de Madrid. Aquests microespais audiovisuals han estat concebuts com a eina complementària d’aprenentatge per a estudiants de secundària i batxillerat, en conseqüència, s’ha optat per un format descarregable a través d’Internet. De fet, les 20 píndoles sobre evolucionsime, tant en valencià com en castellà, es poden veure a través del portal Darwin de la Càtedra de Divulgació de la Ciència http://darwin2009.cat. Aquest material també pretén fomentar les vocacions científiques dels joves, per la qual cosa, serà difós i publicitat pels instituts de secundària i batxillerat tant de la Comunitat Valenciana com de la resta de l’estat. La iniciativa ‘R-evoluciona’t’ complementa una acció anterior de la Càtedra, el projecte ‘Senyor Darwin, quina gran idea!’, el qual inclou un cicle de conferències a la carta per a centres de secundària i batxillerat, un concurs literari dirigit a joves estudiants i la proposta d’una exposició escolar itinerant –tant en escoles, instituts com en espais culturals municipals-, dirigida pel professor Joaquín Baixeras.
Per a concloure la jornada de divendres 12, Toni Gabaldon, investigador del Centre de Regulació Genòmica del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona tancarà la programació amb la conferència ‘Origen i evolució de la complexitat cel·lular eucariota’, inclosa en el cicle ‘De Darwin a D@rwin’.
--------------------------------------------------------------------------------
Font: Universitat de València
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario