sábado, 9 de octubre de 2010

El cel sobre València hui



Hui podrem trobar a les 16:48 a Venus a 2.38ºS de la Lluna.

Durant este mes Mercuri serà observable només durant la primera setmana del mes, just abans de les albes, amb una magnitud de -1,0..
Venus serà inobservable durant el mes d'octubre.
Mart, donada la seua proximitat al sol, serà molt difícil d'observar.
Júpiter, després d'haver estat en oposició el passat mes de setembre, es podrà observar durant quasi tota la nit.
Saturn entrarà en conjunció amb el sol del dia 1 d'octubre. Començarà a poder observar-se de nou a partir del dia 16.

Les constel·lacions que aconseguixen el seu moment de millor visibilitat són Phoenix, Andròmeda, Pisces, Cassiopeia, Cetus, Triangulum, Hydrus i Àries.
La constel·lació de Pegasus, junt amb Andròmeda i Cassiopeia, amb Perseus cap al nord-est, dominen els cels de la nostra latitud. En Andròmeda es troba la galàxia important més pròxima al nostre planeta, la galàxia d'Andròmeda, objecte del catàleg Messier M31. Si observem M31 des de llocs amb poca contaminació llumínica, l'apreciarem com una boirina allargada, però si l'observem amb uns prismàtics s'arriba a distingir el centre de la galàxia, comprenent una amplària aparent major que el diàmetre d'una lluna plena. En la zona sud apareixen constel·lacions més dèbils, com Piscis, Aquarius i Àries, amb Taurus iniciant la processó de les constel·lacions zodiacals d'hivern. El triangle d'estiu (Altair en Aquila, Vega en Lyra i Deneb en Cygnus), dominaran els cels noroestes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario