viernes, 15 de octubre de 2010

Enlaces Noticias de Hoy


Hui és el dia dedicat al llavat de mans. El llavat de mans amb sabó és una de les maneres més efectives i econòmiques de previndre malalties diarreiques i la pneumònia, que juntes són responsables de la majoria de morts infantils. Cada any, més de 3,5 milions de xiquets i xiquetes no arriben a celebrar el seu quint aniversari degut a la diarrea i a la pneumònia. A pesar del potencial per a salvar vides que té el llavat de mans amb sabó, rares vegades es practica i no sempre resulta fàcil promoure-ho.El problema dels microorganismes que ens causen malalties, és precisament que són de grandària “micro”. Són tan xicotets que només es poden veure amb microscopis potents. Per això és tan necessari seguir fidelment, encara que sense obsessionar-nos, els hàbits de prevenció. Entre ells:
- Mantindre una higiene personal diària adequada.
- Netejar bé el nostre entorn, desinfectant a més les zones on s'acumulen més microorganismes.
- Conservar i preparar adequadament els aliments.
- Tindre accés a aigua potable i utilitzar-la per a beure i cuinar.
- Separar les fonts de contaminació microbiana (animals, terra, fem, excrements…) dels llocs on preparem aliments. També és important mantindre els xiquets menuts allunyats d'estes fonts de contaminació, perquè tenen menys defenses i hàbits d'higiene.
Des dels seus inicis en el 2008, any que va ser designat l'Any Internacional del Sanejament per l'Assemblea General de les nacions Unides, el Dia Mundial del Llavat de Mans ha estat reforçant el missatge d'estendre millors pràctiques d'higiene en tot el món.
El desafiament és que el llavat de mans amb sabó passe de ser una bona idea abstracta a un comportament automàtic en les llars, escoles i comunitats de tot el món. Arrelar la pràctica del llavat de mans amb sabó abans de menjar i després d'usar el vàter podria salvar més vides que qualsevol vacuna o intervenció mèdica, reduir les morts per diarrea quasi a la mitat i evitar un quart de les morts per infeccions respiratòries agudes. El fet que més persones es llaven les mans amb sabó podria contribuir de manera significativa a aconseguir la meta de dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de reduir en dos terceres parts de les morts de xiquets menors de cinc anys per a l'any 2015.
Font: Unicef


Hui: Mil millones de personas sufren enfermedades olvidadas en el mundo; Tres mineros abandonan el hospital; El minero Edison Peña: "Esta miel la vamos a derramar sobre las demás personas”;




Hungría reza para que llueva… o no ; La UE se opone a que los gobiernos decidan si se cultivan transgénicos; Comunitat Valenciana: El temporal engulle la arena ; El plan del puerto de Sevilla de dragar el Guadalquivir dañaría Doñana; El tigre de Sumatra acorralado por un bulldozer;


Nace la primera cría de orca en España;

Nace la primera orca en cautividad en España




El extraño caracol marino con forma de vuvuzela; La expansión 'gaseosa' de las galaxias jóvenes; Las siete primeras antenas del radiotelescopio gigante ALMA; El cáncer de mama les cambia la vida a 44 españolas cada día; El almacén de los recuerdos; i atenció: Examinarnos nos hace más inteligentes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario