miércoles, 18 de marzo de 2015

Eventos: 23 de març, la Universitat celebra el Dia Meteorològic Mundial. 16 d'abril: "Los hermanos del Sol". 24 de març: Música i natura.


La Universitat celebra el Dia Meteorològic Mundial

La Universitat de València i la delegació territorial de l’Agència Estatal de Meteorologia a la Comunitat Valenciana (Aemet) celebraran el Dia Meteorològic Mundial el pròxim 23 de març a les 12h  La sessió a l’edifici de Rectorat serà inaugurada per la vicerectora d’Investigació i Política Científica, Pilar Campins, mentre que el catedràtic de Física de la Terra i Termodinàmica de la Universitat de València Vicente Caselles dictarà la conferència magistral de la jornada, dedicada enguany al coneixement climàtic i l’acció pel clima per part de l’Organització Meteorològica Mundial.

NOVES TECNOLOGIES CONTRA LA SEQUERA
El catedràtic de Física de la Terra advocarà per l’ús de les noves tecnologies via satèl·lit per aconseguir “importants estalvis en el consum d’aigua en els regadius, que pot arribar a un litre per metre quadrat si es fa una aplicació individualitzada de la metodologia informàtica creada a la Universitat de València basada en càlculs sobre l’evapotranspiració”. Vicente Caselles comentarà que, aquesta eina, es va crear el 1985 i que ja s’ha aplicat a diversos llocs d’Espanya, d’Europa i dels Estats Units amb resultats satisfactoris.

            PREMIS AEMET

Per la seua banda, l’Agència Estatal de Meteorologia atorgarà durant el Dia Meteorològic Mundial diversos diplomes de reconeixement a alguns dels seus col·laboradors. En concret, rebran el distintiu: Vicente Revert Calabuig, de l’observatori de Sant Antoni de Benaixeve, José María Martín Martín, de l’observatori del Villar, Juan Solbes Bou, de observatori de Benimantell, i Juan Antonio Pitarch Tena, de l’observatori de Nules Poble, i també les entitats CEMA Venta Mina de l’Obra Social Caixa Mediterrari per l’observatori de Venta Mina, i la Fundación Cajamar Valencia per l’observatori de Paiporta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ASTRONOMÍA EN LA CIUDAD DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS- PRÓXIMA CONFERENCIA 16 DE ABRIL DE 2015 'LOS HERMANOS DEL SOL'

Programa de astronomía de la Ciudad de las Artes y las Ciencias que incluye conferencias y observaciones astronómicas de carácter gratuito.
Astronomía en la Ciudad de las Artes y las Ciencias- próxima conferencia 16 de abril de 2015 'Los hermanos del Sol'
Desde finales del siglo XIX hasta nuestros días la astronomía ha experimentado una auténtica revolución tanto en sus formulaciones teóricas como en los descubrimientos que ha venido haciendo. Gracias a lo cual conocemos el tamaño y la edad de nuestro universo, hemos visto la tenue luz que emitieron las primeras galaxias hace más de 13.400 millones de años, nuestros telescopios han observado planetas que giran alrededor de otras estrellas, una legión de sondas espaciales han visitado multitud de astros del sistema solar y están revolucionado nuestra concepción sobre estos cuerpos.
Y, sin embargo, nos queda tanto por descubrir… Porque cuanto mayor es nuestro conocimiento, más y más pequeños nos sentimos, casi insignificantes. Hoy sabemos que giramos alrededor de una vulgar estrella ubicada en un rincón de la Vía Láctea. Nuestra galaxia está compuesta por más de 100.000 millones de estrellas y, por si fuera poco, la Vía Láctea es tan solo una entre cientos de miles de millones de galaxias. Y en todo ello, evocando al gran Carl Sagan, la Tierra no es más que un punto azul pálido perdido en la inmensidad del espacio.
La conferencia, de libre acceso previa inscripción, se celebrará en el Auditorio Santiago Grisolía del Museo de las Ciencias. De 19:30 a 21:00 h.
 Más información en Astronomía en la Ciudad de las Artes y las Ciencias

---------------------------------------------------------------------------------------------------
DIA: 24 MARÇ 2015
AUDITORI JOAN PLAÇA DEL JARDÍ BOTÀNIC, 19.30 hEntrada lliure, aforament limitat
MUSICI QUARTETJordi Perales, violí
Andrés Fernández, 
violí
Beltrán Cubel, 
viola
Marc Bullón, 
violoncelo  
Clausurem al Botànic aquest edició dels "Concerts de Hivern" del'Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Un cicle de música clàssica estacional amb 16 actuacions que fins al mes de març ompliran les sales del Jardí Botànic, La Nau i el Col·legi Major Rector Peset. 
El pròxim dimarts 24 de març podrem gaudir d'aquest quartet de corda que interpretarà diferents peces musicals de Haydn, a l'Auditori Joan Plaça del Jardí. Gaudeix de la música clàssica al Botànic!

No hay comentarios:

Publicar un comentario