jueves, 5 de marzo de 2015

Eventos: Hui 5 de març, inauguració de l’exposició Investigadores en Física Nuclear i més. 7 de marzo: Editatón del Día Internacional de la Mujer en Valencia y Valladolid

Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la dona, la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física de la Universitat de València, l’Institut de Física Corpuscular (UVEG-CSIC) i la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) han organitzat dues activitats que tindran lloc el proper 5 de març a la Biblioteca de Ciències Eduard Boscà del campus de Burjassot.
A les 12.00 hores, al vestíbul de la Biblioteca, s’inaugurarà l’exposició Investigadores en Física Nuclear, amb la participació de Pilar López Sancho, professora d’investigació del CSIC a Madrid i presidenta del grup especialitzat Mujeres en Física de la RSEF.
A les 12.30 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca, tindrà lloc una conferència-col·loqui en què participaran com a ponents Capitolina Díaz, professora de Sociologia de la Universitat de València i presidenta d’AMIT (Associació de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas) i Kate Shaw, investigadora del CERN i de l’International Center for Theoretical Physics, i una de les personalitats més implicades en la promoció de la dona en la ciència en països en vies de desenvolupament.
En la intervenció de Capitolina Díaz, “Dones de ciències, dones en ciències, ciències amb dones”, es tractarà de mostrar la relació de les dones amb la ciència en tres nivells.
A continuació, Kate Shaw, centrarà la seua intervenció en les investigadores de física a Palestina “Women in Physics in Palestine”. En els últims anys les dones estudiantes han dominat els programes de grau de la física als territoris palestins.
Tot i això, malgrat aquests obstacles, les normes socials comencen a canviar i augmenta la quantitat de dones que s’embarquen professionalment en la física. Aquesta xarrada destacarà els reptes inherents que afronten les dones per a fer recerca científica als territoris palestins i abordarà les seues aspiracions, tant personals com investigadores.
Finalment, tindrà lloc un col·loqui de les dues ponents amb el públic assistent.

Més informació www.uv.es/fisica

7 de marzo: Editatón del Día Internacional de la Mujer en Valencia y Valladolid

No hay comentarios:

Publicar un comentario