domingo, 22 de marzo de 2015

Eventos: 23 y 30 de marzo: Cursos gratuitos de educación canina. 27 de marzo, tarde con el Oceanogàfic en FNAC i PRESENTACIÓ DEL MONOGRÀFIC 'ELS CÍTRICS'

23 y 30 de marzo: Cursos gratuitos de educación canina

PRESENTACIÓ DEL MONOGRÀFIC 'ELS CÍTRICS' AL JARDÍ BOTÀNIC
DIA: 27 MARÇ 2015

El Botànic de la Universitat de València presenta una nova monografia botànica per mostra-nos les més de 50 espècies de cítrics que es conserven al Jardí. Tot un homenatge a aquest cultiu de gran tradició al nostre territori, que ha estat elaborat en col·laboració amb L’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA).

El pròxim 27 de març a les 19h, el Botànic i l’IVIA ens conviden a participar de la presentació de Els Cítrics a l'Auditori Joan Plaça del Jardí. L’acte estarà dirigit per la directora del Jardí Botànic, Isabel Mateu, i comptarà amb la presència de la vicerectora d’investigació de la UV, Pilar Campins, els autors de la publicació, Gema Ancillo i Alejandro Medina, investigadors del IVIA, i el director de l’Institut, Enrique Moltó. Una publicació que recull la gran biodiversitat de cítrics que podem trobar al Botànic, com una mostra més del treball conjunt entre ambdues institucions que va començar fa més de 20 anys. 
I és que la gran majoria de les espècies de cítrics, que hi ha repartides entre el racó de l’horta i la Plaça Carles Pau del Botànic, vénen del Banc de Germoplasma de Cítrics de l’IVIA (BGCI). Projecte que va sorgir als anys 70 amb motiu de la malaltia originada pel conegut ‘virus de la tristesa dels cítrics’ amb l’objectiu d’aconseguir un rebost de plantes sanes certificades per a la seua propagació però també de conservar la major variabilitat genètica possible com a base per a la millora del cultiu i la seua investigació. Objectiu final que comparteix amb el Botànic de la UV i que ha propiciat aquesta publicació al voltant dels cítrics, el principal cultiu de fruiters en tot el món i on la Comunitat Valenciana destaca com la major productora de la península.
Els Cítrics, és el segon volum de la col·lecció de monografies botàniques del Jardí Botànic de la Universitat de València, després de Les Palmeres, que es va publicar l’any passat. A més d’una descripció general sobre aquest tipus d’arbres fruiters, la seua ecologia, així com l'origen i els seus antecedents històrics a Espanya, el llibre inclou fitxes tècniques sobre cada una de les espècies amb els seus usos i aprofitaments, i imatges de gran qualitat que ajudaran al lector a reconèixer fàcilment cadascuna de les plantes. Un món per descobrir que amaga una gran diversitat vegetal i cultural.
L’entrada a la presentació serà gratuïta i l’aforament limitat, i durant l'acte es podrà adquirir la monografía, en castellà, valencià i anglès, a un preu especial de 5€.


Tarde con el Oceanogàfic en FNAC

Proyección de la película documental Sharkwater (Rob Stewart, 2007) y mesa redonda con la instructora de la actividad Encuentro con tiburones del Oceanogràfic, Arancha Mattheus, en la Fnac San Agustín.

Entre los asistentes se sorteará un caja ‘Experiencias Oceanogràfic’ de ‘Encuentro con tiburones’, actividad que permite a los buceadores titulados realizar una inmersión en el tanque 'Océanos' del Oceanogràfic, rodeados por los impresionantes tiburones toro, tiburones grises, tiburón nodriza, musolas y pez sierra, entre otros.

Cuándo: Viernes 27 de marzo a las 18:00 h.

Dónde: 
Fórum de la Fnac San Agustín (C/ Guillem de Castro, 9-11, 46007 Valencia)

No hay comentarios:

Publicar un comentario