martes, 24 de julio de 2012

Eventos: 25 de juliol. Conferència: "El bosó de Higgs i el LHC: història d'una recerca"‏


25 de juliol de 2012, a les 19:00h.
Lloc: Auditori del Centre Cultural Bancaja - Plaça de Tetuan
Entrada lliure fins completar aforament
 Conferència: "El bosó de Higgs i el LHC: història d’una recerca"
Conferència pública on experts  de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt CSIC-UVEG, expliquen la recent trobada anunciada pel CERN d’una nova partícula elemental que podria ser el bosó de Higgs, la famosa partícula que donaria origen a la massa en l’Univers.
 L’acte consistirà en un diàleg entre un físic teòric i un físic experimental que abastarà la història de la recerca d’aquesta partícula, l’última peça que falta per descobrir per a completar el trencaclosques de les partícules elementals. Aquesta recerca s’ha desenvolupat durant els últims 50 anys i ha requerit la construcció de l’instrument científic més gran i complex del món, el Gran Col·lisionador d'Hadrons per a comprovar la seua existència.
 La conferència es desenvolupa en el marc de BOOST2012, congrés organitzat per l’IFIC que reuneix a un centenar d’experts mundials en l’estudi de partícules massives altament energètiques, conegudes com a 'boosted objects', produïdes en acceleradors de partícules com el LHC.
El seu estudi obrirà una porta a la recerca de la física desconeguda fins ara, a més de conèixer millor les característiques de la nova partícula descoberta al LHC.
 Aquesta és la quarta edició d’una sèrie de congressos que s’inicià en 2009 en SLAC (Stanford), i que ha continuat a Oxford (2010) i Princeton (2011).
 Més informació: http://ific.uv.es/~boost2012/

No hay comentarios:

Publicar un comentario