miércoles, 17 de abril de 2013

Eventos: 18 al 20 de abril: Diálogos sobre Arte y Ecología al Jardín Botánico. En el Centro del Carmen: muestra de diseño ecológico finlandés.


DIÀLEGS SOBRE ART I ECOLOGIA
DIES: 18, 19 i 20 d'abril del 2013
El Botànic acull “Germinacions, diàlegs sobre art i ecologia”. Un projecte organitzat pel Centre de Recerca Art i Entorn, en col·laboració amb la UPV i el Jardí Botànic, que constarà d'una sèrie de conferències temàtiques i una taller creatiu i intervenció artística en el Jardí. La iniciativa busca reflexionar sobre el paper de l'art en la conservació de la biodiversitat, com una eina complementària que pot enfocar l'atenció de la societat i del món acadèmic cap a la importància de conservar el nostre patrimoni natural.
D'una banda tindrà lloc una jornada de conferències oberta al públic general, dijous que ve 18 d'abril en la UPV, en la qual intervindran diferents ponents de l'àmbit científic, cultural i l'activisme ecològic. Un ambient interdisciplinari per abordar les interrelacionis art-ecologia, la crisi ecològica actual i la transició cap a un nou model de societat més sostenible, que conclourà amb una taula rodona i un debat final. La jornada tindrà lloc en la Facultat de Belles arts (Aula B02).
A més, es desenvoluparà un taller creatiu en el Botànic amb l'artista Lucía Loren al llarg del divendres 18 i el dissabte 19 d'abril. A més de les classes teòriques que seran impartides per Pilar Crespo i Sara Vilar, professores del Departament d'Escultura de la UPV, es realitzarà unes classes pràctiques dirigides per l'artista que culminaran en una intervenció artística en la jardí exterior. Tots els alumnes participaran en la creació d'aquesta obra col·lectiva que estarà feta a força de materials naturals. La peça quedarà exposada en el Botànic per sensibilitzar al públic en temàtica ambiental a través d'una experiència estètica.
Els interessats podran apuntar-se al taller prèvia matrícula. Les classes teòriques tindran lloc a la Sala Cavanilles del Jardí i la classes pràctiques tindran lloc en el Jardí exterior i l'espai Estufa Freda.
Més informació: Centro de Investigación Arte y Entorno (CIAE) Tel. 963879223 ciae@upvnet.upv.es
Matricula: www.cfp.upv.es
Descarregar programa:
http://www.jardibotanic.org/fotos/pdf/ag675germinacionesNuevo.pdf 

------------------------------------

El Centro del Carmen acoge la muestra ‘Now Here Finland 2012. Diseño ecológico finlandés’


No hay comentarios:

Publicar un comentario