El profesor japonés Junji Hirai ofrece por videoconferencia una charla en inglés sobre mecatrónica el jueves 25 de abril, a las 12.30 h.
La mecatrónica como tal fue desarrollada en Japón en 1969 por el ingeniero Tetsuro Moria. Desde entonces juega un papel muy importante en muchos sectores industriales, así como en líneas de investigación. La mecatrónica tiene una larga tradición en países como Alemania, Reino Unido o EE. UU. En España se han aprobado diversos grados y másteres en Ingeniería Mecatrónica; el más reciente, el Máster Universitario en Ingeniería Mecatrónica, que se impartirá el próximo curso en la UPV.
El profesor Hirai es un experto en el área de la mecatrónica y colabora con importantes empresas de Japón. En esta conferencia dará una perspectiva de la mecatrónica desde un punto de vista universitario y empresarial.
Junji Hirai es profesor del Departamento de Ingeniería Eléctrica y Electrónica de la Facultad de Ingeniería de la Universidad Mie (Japón). Sus temas de investigación son: investigación y desarrollo de robots de la próxima generación (robots sociales, microrobots, robots reconfigurables...), mecatrónica, control de movimiento y electrónica de potencia.
La asistencia a esta conferencia es gratuita y tiene lugar el jueves 25 de abril, a las 12.30 h, en el salón de actos de la Escuela Técnica Superior de Ingeniería del Diseño (ETSID) de la Universitat Politècnica de València.
------------------------------------------------------
CONFERÈNCIES DEL BOTÀNIC 2013
ARBRES SIMBÒLICS I VENERATS, DELS PATRONS GLOBALS A LES PARTICULARITATS VALENCIANES
DIA: DIJOUS, 25 D'ABRIL DEL 2013
CAMPANYA L'HERÈNCIA DELS ARBRES
Auditori Joan Plaça del Botànic, 19h. Entrada lliure i aforament limitat
DANIEL CLIMENT I GINER
Professor, escriptor i divulgador etnobotànic
Algunes arbres són referents culturals -explícits o implícits- i han esdevingut objecte de veneració (dendrolatria), d’abstracció simbòlica o d’identificació social (gremial, religiós, nacional...); i també, pel seu caràcter simbòlic, motiu de repulsió (dendrofòbia), persecució i destrucció (dendrocidi) quan les animadversions han arribat a graus de bel·ligerància extrema. Per explicar les relacions entre humans i arbres cal elaborar models interpretatius que valoren les creences i els rituals. I alhora comparar els diferents registres descriptius (popular, sagrat, científic) i els corresponents sistemes de traducció. I la història de les genealogies i parentescos culturals; o els aspectes utilitaris, fenomenològics i fenològics de cada espècie. En la conferència es mostraran algunes relacions entre patrons globals de veneració, simbolisme i persecució dels arbres i determinades particularitats valencianes.
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE HERBARI. VIURE AMB LES PLANTES DE DANIEL CLIMENT I FERRAN ZURRIAGA, A CÀRREC DELS AUTORS
Amb Herbari, la col·lecció «Monografies Mètode» presenta un recull de textos etnobotànics on la ciència, la literatura i l’art ens descobreixen una nova forma d’acostar-nos a la botànica i a les plantes del nostre paisatge.
No hay comentarios:
Publicar un comentario