martes, 1 de mayo de 2018

Eventos: MAIG, MES DE LES ORQUÍDIES AL BOTÀNIC

GAUDEIX DE LA PROGRAMACIÓ TEMÀTICA DEL JARDÍ, AL VOLTANT D'AQUESTES PLANTES TAN FASCINANTS 

L’explosió de colors que porta la primavera al nostre Jardí arriba al seu clímax aquest mes de maig que enguany dediquem a les orquídies, coincidint amb la trobada temàtica que cada any l’Associació d’Orquidiòfils Valencians (OVAL) organitza al nostre Jardí. La família botànica de les Orchidaceae és de les més grans que existeixen, amb més de 850 gèneres i 30.000 espècies conegudes, més tots els híbrids naturals o creats per les persones. Conèixer-les i gaudir-les aquest mes de maig és una ocasió que us convidem a no perdre’s perquè hi haurà activitats per a tots els gustos: exposició i venda d’orquídies, exposició de fotografia d’espècies autòctones, taller de cultiu i diverses xarrades. En definitiva, aromes, colors i , sobretot, experiències compartides al voltant d’una planta que sempre aconsegueix fascinar els nostres sentits. 
El primer cap de setmana de maig comencem amb la 15a Exposició Anual d’Orquídies. Dos jornades completes en què l'OVAL ofereix una ampla i variada programació al voltant d’aquesta planta, amb activitats aptes tant per a persones aficionades i cultivadores com per al públic general. Així, durant el 5 i 6 de maig, tindrem exposició i venda d’orquídies a l’Umbracle per part de viveristes convidats, xarrades amb especialistes, concurs infantil de dibuix i visites guiades per l’Estufa d’orquídies del Botànic.  
Eixe mateix cap de setmana podrem visitar Les nostres orquídies. És el títol de l’exposició de fotografies de Lluís Ibàñez que obrirà les seues portes el 4 de maig, a la sala Hort de Tramoieres. L’objectiu d’Ibàñez ens apropa amb cura exquisida aquestes xicotetes plantes que podem trobar en terres valencianes i que, encara que tenen un nom molt suggerent i de sobres pronunciat, necessiten ser més conegudes per poder ser estimades i respectades. Les nostres orquídies, les autòctones, poden ser discretes, escasses, però sempre bellíssimes. I no oblidem que són espècies amenaçades protegides legalment.   
El 17 i el 24 de maig tindrem dues oportunitats per aprofundir en els nostres coneixements sobre les orquídies en dues xarrades. En la primera, Lluís Ibàñez ens parlarà sobre les seues experiències fent fotografies d’aquestes flors en A ran de terra, fotografiant les orquídies de les nostres terres, en què abordarà tant les decisions preliminars del subjecte fotografiat com les decisions tècniques per traure el màxim partit d’aquestes xicotetes plantes. I la segona xarrada, amb Carles Fabregat, versarà sobre les Orquídies silvestres del País Valencià, on oferirà una visió general de la nostra flora, hàbitats més adients, amenaces i un repàs a les espècies més valuoses de les terres valencianes. Dues xarrades que es complementen perfectament per posar en valor les espècies d’orquídies autòctones i fomentar i extendre la seua cura i conservació a tota la ciutadania. 
Finalment, per a totes aquelles persones deleroses de donar un pas més enllà i posar en pràctica tots els coneixements, el Jardí Botànic acollirà un taller d’Iniciació al cultiu d’orquídies que impartirà Ángel Sanchís i Antonio Iborra a partir del 23 de maig i en què es coneixeran tots els secrets per fer-les crèixer sanes i florir espectacularment. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario