domingo, 15 de enero de 2012

Eventos: Cicle de confències premis Nobel. Dilluns 16: Nobel de Medicina

Data 16.01.2012
hora: 19.00h
Lloc: Octubre Centre de Cultura ContemporàniaC/ Sant Ferran 12, València

«Nobels de medicina 2011. Cèl·lules dendrítiques (DC) i els «seus» receptors de tipus Toll (TLR): elements vitals a la base de tota la resposta immunitària dels individus».
Conferència sobre el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina concedit a Bruce A. Beutler, Jules A. Hoffmann i Ralph M. Steinman.
A càrrec de Manel Juan Otero, cap de Secció d’Immunopatologia del Servei d’Immunologia de l’Hospital Clínic i president de la Societat Catalana d’Immunologia.

Resum
La protecció de la integritat dels individus que exerceix el sistema immunitari enfront dels patògens té mecanismes molt efectius però invariants que s’agrupen sota el terme d’immunitat innata (IIn). A diferència de la immunitat adaptativa (IAd, desenvolupada per immunoglobulines i limfòcits), la IIn no millora amb contactes successius (no té la memòria immunològica que, per exemple, s’indueix amb les vacunes), sinó que es manté globalment inalterable al llarg de la vida de l’individu. A diferència del reconeixement específic dels receptors per a l’antigen (immunoglobulines i TcR) de la IAd, la IIn actua enfront del perill dels patògens mercès al reconeixement dels patrons moleculars associats a patògens (PAMP), un reconeixement potser menys sofisticat però tant o més eficaç que el de la IAd.

Manel Juan i Otero és cap de secció d’Immunopatologia, responsable de la Unitat Assistencial d’Immunodeficiències i de l’Àrea Tecnològica de Citometria a la Secció d’Immunopatologia de l’hospital Clínic de Barcelona.Anteriorment va ser professor associat de la UAB, cap de subprocés al LIRAD (Laboratori d’Immunobiologia del Banc de Sang i Teixits, BST).També és president de la Societat Catalana d’Immunologia (període 2008-2012).

No hay comentarios:

Publicar un comentario