lunes, 6 de febrero de 2012

Eventos: Presentació demà 7 de febrer de la guia dels Amfibis i rèptils de la Peninsula Ibèrica, Balears i Canàries

ANFIBIOS Y REPTILES DE LA PENÍNSULA IBÉRICA, BALEARES Y CANARIAS
PRESENTACIÓ DE LA GUIA

Autors: Albert Masó i Manuel Pijoan

SALA SEMINARIS, 19h

ENTRADA LLIURE. AFORAMENT LIMITAT

El proper 7 de febrer es presentarà al Jardí Botànic “Anfibios y Reptiles de la Península Ibérica, Baleares y Canarias”, una extensa guia elaborada pel biòleg i fotograf de natura Albert Masó, i Manuel Pijoan, naturalista i escriptor. A l'acte contarem amb la presència dels autors, i els Doctors Joaquin Baixeras i Enrique Font, de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València, que comentaran els diferents continguts i aplicacions del llibre.

Un llibre d'alt rigor científic, ja que s'ha elaborat sota l'assessorament de 14 prestigiosos especialistes en el tema, i que resultarà molt útil i fàcil de manejar tant per a aquells que s'inicien al món dels amfibis i rèptils com para els que ja posseeixen amplis coneixements. És una extensa obra amb fitxes de cadascuna de les espècies, complementades amb nombroses fotografies, mapes de distribució, esquemes, dibuixos i fins i tot un CD que registra els espectogrames de les veus per a aprendre a identificar-les.

Il·lustrada amb més de 1500 fotografies d'alta qualitat realitzades per reconeguts fotògrafs, a més dels autors, que arrepleguen l'ampli ventall i diversitat de formes de cada espècie en totes les seues fases: posades d'ous, larves, cullerots, juvenils, inmadurs, adults, etc., però també amb diferents fotos de mascles i femelles, subespècies, races i formes locals. Una gran descripció sobre les espècies pròpies del nostre país i les espècies foranes instal·lades, deixant arrere les traduccions de guies estrangeres que inclouen també les de la resta d'Europa que no es troben en el nostre territori, evitant així possibles confusions.

La guia conté a més un important capítol introductori sobre la biologia d'aquests animals on es detalla: origen evolutiu, adaptacions fisiològiques, reproducció, metamorfosi i desenvolupament, ecologia, comportament, etc. Seguit d'uns altres on es comenta l'estudi i la conservació de les espècies, indicacions pràctiques sobre com, on i quan trobar amfibis en el camp i també sobre com localitzar-los, acostar-se, fotografiar-los i fins i tot manipular-los sense fer-los mal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario