jueves, 2 de febrero de 2012

Notícies 2 de febrer. Dia Internacional dels Aiguamolls.





El Dia Mundial dels Aiguamolls (World Wetlands Day) se celebra tots els anys el 2 de Febrer. Este dia commemora la data en què es va firmar en 1971 el 'Convenio sobre els Humedales', a la vora del Mar Caspi, en la ciutat iraniana de Ramsar. Un dels principals èxits d'este Conveni (també anomenat 'Conveni de Ramsar') ha sigut la creació de la llista d'aiguamolls d'importància internacional. Esta llesta està composta per 1.886 aiguamolls de 159 països amb una superfície de 185.156.612 hectàrees (gener 2010) . Segons la Convenció de Ramsar 'la diversitat cultural i biològica dels aiguamolls representa una riquesa que ens sustenta físicament i psicològicament. El patrimoni cultural dels aiguamolls és resultat de la mil·lenària associació d'estos amb les persones, una relació que ha aportat 'riqueza' a la societat humana i que ha de seguir fent-ho per a les generacions futuras.






Avís per neu:

Avís per vent:

Avís per onatge:



Hui: La ola de frío que azota el este de Europa llega hoy a la Península; La Comunidad sufrirá desde este jueves el frente frío más importante desde 2005; La ONU alerta sobre la crisis humanitaria de Haití dos años después del seísmo;


Font: Diari El País
La Amazonia, transición de riesgo; Riqueza asiática está matando a los elefantes; El coste de mantener las nucleares francesas se duplicará entre 2011 y 2025; El último bosque radiactivo de España; Santorini: Un volcán latente podría ‘despertar’ en pocas décadas; Diseñan un software para incrementar la sostenibilidad del sector agroindustrial; El rostro 'cósmico'; En fotos: las mejores imágenes satelitales de la Tierra; Descubren nuevos cocodrilos prehistóricos en Marruecos; Identifican una tercera ruta de expansión del Neolítico en la Península Ibérica; El enigma de la Pequeña Edad de Hielo de la Tierra; Estudian el flujo de aire en el sistema respiratorio humano mediante simulación numérica; La mutilación genital femenina sigue siendo una epidemia; El debate del azúcar; Un buscador de efectos secundarios; i Pedales contra el cáncer.

The Science of Snow
GPM Deputy Project Scientist Gail Skofronick-Jackson tells us about the science of falling snow and what the GPM mission will do to study this critical component of the Earth's water cycle.


GRAIL Mission Returns First Video of Moon's Far Side
NASA's GRAIL mission has beamed back its first video of the far side of the moon. The imagery was taken on Jan. 19 by the MoonKAM aboard the mission's 'Ebb' spacecraft.


No hay comentarios:

Publicar un comentario