lunes, 25 de abril de 2016

Eventos: 30 d'abril, jornada "Naturalesa, tàctica i perills de la pseudociència"

SEMINARIS: CIÈNCIA ENTRE DISCIPLINES
DIA: 30 ABRIL 2016 
ORGANITZA: Associació cultural Piratas de la Ciencia amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i el Col·legi Major Rector Peset
INSCRIPCIÓ: cal inscriure’s prèviament enviant un correu a pirates.de.la.ciencia@gmail.com o a cdciencia@uv.es amb l’assumpte “inscripció ciència entre disciplines seminari”. Recorda incloure en cos del text el la data del seminari.
LLOC: Sala de Seminaris
HORA: De 10h a 14h
PREU: Activitat gratuïta. Aforament limitat de 30 persones
PONENTS: Angelo Fasce (Lògica i Filosofía de la Ciencia (UV) i Fernando Cervera (Universitat de València)
El Botànic acull la jornada Naturalesa, tàctica i perills de la pseudociència, una activitat per prendre consciència d’aquest fenomen que afecta directament a la societatque està emmarcada al cicle de seminaris “Ciència entre disciplines”. 
Aquest projecte pretén analitzar, des de diverses perspectives el paper de la transversalitat en matèries com la medicina, la investigació o la ciència en general. I és que, a pesar de la híper-especialització d’algunes disciplines com la nano tecnologia, la genètica o la bioinformàtica amb un marcat caràcter vertical, el seu avenç no seria possible sense la intervenció d’altres disciplines. Així, les humanitats, l’art i la ciència queden amalgamades per donar resposta a qüestions cada vegada més complexes. 
La jornada es dividirà en dos blocs: un a càrrec d'Angelo Fasce, sobre la natura, les característiques lògiques i les epistemològiques de la pseudociència, i un altre a càrrec de Fernando Cervera, que versarà sobre les característiques sociològiques i el marc legal en el qual es desenvolupen.
I no tot serà teoria perquè també gaudirem d’ exercicis d'interacció amb pseudocientífics, d'anàlisi de textos i casos pràctics. Per últim, construirem per grups una pseudociència i buscarem les seues febleses.

MÉS INFORMACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario