martes, 26 de abril de 2016

Eventos: Hui, conferència "El canvi climàtic després de París". Demà dimecres, conferència ‘Nanopartículas activadas por luz’.

El canvi climàtic després de París


Data:26 d'abril de 2016 de 19:00 a 21:00. Dimarts.
Lloc de realització:Aula Magna (Universitat, 2)
Descripció:
Conferència
El canvi climàtic després de París
Ferran Puig Vilar
Presenta
José Albelda
Entrada gratuïta, aforament limitat
Organitza:
Fòrum de Debats. Diploma d’Especialització en Sostenibilitat, Ètica Ecològica i Educació Ambiental (DESEEEA) i Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic 

María González Béjar, investigadora de l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, imparteix la conferència ‘Nanopartículas activadas por luz’ aquest dimecres 27 d’abril dins del cicle Conec Talks.
L’acte, a les 19 hores, tindrà lloc en la seu de la Fundació Cañada Blanch (c/Jorge Juan 4, València).
El desenvolupament de materials en escala nanomètrica està en plena expansió. Com el prefix nano indica, la seua grandària és de l’escala d’un metre dividit entre mil milions. Les nanopartícules ofereixen noves propietats comparades amb escales majors. Per exemple, l’or metàl·lic deixa de ser daurat i segons la seua grandària i forma adquireix tonalitats des del roig al blau. D’altra banda, els processos activats per llum adquireixen cada vegada més importància (làsers, DVDs, LEDs, panells solars...).


Moltes nanopartícules poden absorbir llum per a produir una gran diversitat de processos impossibles de generar en la foscor. En la conferència, el públic podrà conéixer la diversitat d’aquests processos i la importància de les seues aplicacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario