martes, 9 de octubre de 2012

Eventos: Exposició "Rehogar. Solucions per a l’hàbitat a partir de residus"

Fins a l'1 de novembre.


Sala Oberta - C. C. La Nau
c/ de la Universidad, 2 - El Carmen

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 20 hores. Diumenge i festius de 10 a 14 hores. Entrada gratuïta, aforo limitado
Rehogar és una exposició que vol posar de relleu el potencial del Disney per a aprofitar els residus com a matèria primera de nous productes i, a més a més, demostrar que un altre disseny és possible. L’exposició proposa un recorregut per un hàbitat en el qual tots els objectes parteixen dels residus per a la seua construcció: des de la reutilització de materials, l’ús de materials reciclats i reciclables, fins a objectes que ens animen a reutilitzar i reciclar.


La tan actual obsolescència induïda dels productes en general, i dels objectes de l’hàbitat en particular està produint un desaprofitament dels recursos dels quals disposem al nostre planeta. Altre món és possible si transformem la matèria i això queda il·lustrat en els objectes exposats.
Rehogar és una exposició organitzada per Makea Tu Vida, una associació cultural sense ànim de lucre que té caràcter social, artístic i educatiu de foment del reciclatge creatiu, i que treballa per la conscienciació mediambiental sobre la problemàtica dels residus de la nostra societat. Col·laboren en la mostra la Universitat de València i la seua Fundació General.
Mitjançant aquesta exposició es vol posar de relleu el potencial del disseny per a aprofitar els residus com a matèria primera de nous productes i, a més, demostrar que un altre disseny és possible. La mostra proposa un recorregut per un hàbitat en el qual tots els objectes parteixen dels residus per a la seua construcció: des de la reutilització de materials, l’ús de materials reciclats i reciclables, fins a objectes que ens animen a reutilitzar i reciclar.
Aquesta realitat evidencia la necessitat de plantejar els projectes no només des d’una perspectiva econòmica, sinó també des d’una consciència social i ecològica. El paper dels dissenyadors en aquest procés és aportar la seua creativitat i saber fer tècniques. Partim de la premissa que el disseny és capaç de transmetre idees, conceptes i actituds. Quin paper exerceixen els dissenyadors en aquest món de superproducció? Es pot incidir en la societat a través del disseny? Podem crear objectes capaços de fer pensar? Per què produir més del que ja hi ha tant?
Rehogar s’inicia amb una convocatòria en la qual es convida a dissenyadors, arquitectes, artistes, estudiants i amateurs a que presenten les seues propostes de mobiliari i accessoris per a l’hàbitat a partir de residus. A través d’un muntatge col·lectiu, es transforma l’espai expositiu en una casa en la qual tots els objectes parteixen del residu per a la seua construcció: des de la reutilització de materials, l’ús de materials reciclats i reciclables, fins a objectes que ens animen a reutilitzar i reciclar. Repensar la nostra llar i els nostres estils de vida, proposar solucions pràctiques que ens parlen d’allò quotidià, accessibles a qualsevol persona, reproduïbles i sobretot respectuoses amb el medi ambient. Aquesta tercera edició REHOGAR 2012 s’emmarca dins de l’encontre Disechos’12, que sota el títol Del Disseny al Fet, planteja conferències, tallers, exposicions i diàlegs, al voltant del disseny que experimenta amb la reutilització, l’autonomia, la interdisciplinarietat i les comunitats creatives per a projectar d’una forma creativa i activa nous espais per a habitar.
En aquesta edició de REHOGAR 2012 estaran presents les propostes i treballs d’Atelier Melis, System Design Studio, Arquitectura Se Mueve, Duasenzatre, Proyecto Asilo, Naranja Sureste, Forniture, Equipo Nómada, Empalm&2, Recicla2, Victoria Navarro, Alba Gil, 1Unik, Lucia Martinez Arts&Crafts, David Recalde, Paco Contreras, Franco Reyes, Laura Donate, Silvia Bolumar, Tomas Gorria, Equipo Ah!, Mercedes Moreno, Pedro Luis Carretero, Giorgio Ceste, Pilar Monteagudo, Foundcrelamps, Reutilizarte, Madre in Spain, Ana Escalante, Guido Puccioni, Maria Fiter, Cota 2.85, Las Rómulas, Taller Re, RV Disseny, Alvaro Navarro, Proyect @3, Konvertible, Alicia Fernandez, Arquiroflexia, Marisa Stinga, OOOMydesign, Vicente Pinarello, Spook Toys, La Col, ReFarm the City, entre d’altres.
Rehogar s’inicia amb una convocatòria en la qual es convida a dissenyadors, arquitectes, artistes, estudiants i amateurs del do-it-yourself a que presenten les seues propostes de mobiliari i accessoris per a l’hàbitat a partir de residus. Amb les propostes rebudes, Makea Tu Vida realitza una selecció de peces i projectes, amb els quals posteriorment dissenya i construeix la ‘casa’ que constitueix l’exposició. En aquest format expositiu es crea un escenari (una casa) en el qual les peces queden exhibides en un context possible per al qual van ser ideades.


Muebles de gelatina y otros materiales reutilizados


No hay comentarios:

Publicar un comentario