sábado, 25 de mayo de 2013

Eventos: Mercat solidari amb els gats del Jardí Botànic. Demà visita guiada gratuïta al Botànic. Montañas en red.


DIA: 25-26 MAIG 2013
SOLIDARIZA'T AMB ELS FELINS
Durant tot el cap de setmana el Jardí acollirà un Mercadet Solidari amb tot tipus d’artesania a la zona de l’Umbracle. Una iniciativa del Grup de Voluntaris dels Gats del Botànic per recaptar fons per a la cura dels felins que s’utilitzarà en coses tan bàsiques com la manutenció i el veterinari.
I es que al Jardí Botànic comptem amb una colònia de gats que també forma part del nostre paisatge derivada principalment de l’abandonament dels animals per part de particulars. Per això, el Botànic va emprendre fa quatre anys la campanya No l’abandones, adopta’n un!, que en breu disposarà d’una nova imatge.
Amb aquesta campanya es pretén per una banda sensibilitzar i conscienciar en contra de l’abandonament dels animals i en particular al Jardí, ja que tot i que sembla un lloc ideal per als felins, la realitat és que estan acostumats a l’abric d’una llar i que molts gats desorientats acaben fugint del Botànic i vagant per la ciutat. A més, el nostre microclima amb molta humitat els ocasiona diferents problemes de salut. Però el més important, com espai de conservació que és el Botànic, és que interaccionen amb la tasca de manteniment diari del jardí fent malbé a les nostres col·leccions de plantes, que tenen finalitat divulgativa, de conservació i investigació.
Per una altra banda volem donar a conèixer el Jardí com un espai perfecte per a adoptar un gat com a companya domèstica. El Grup de Voluntaris vos ajudarà a escollir el felí que més s’adapte a les vostres condicions particulars, ja que cadascun té el seu propi caràcter. Vos animeu?
MÉS INFORMACIÓ A: FACEBOOK DEL GRUP DE VOLUNTARIS DELS GATS DEL BOTÀNIC
-----------------------------------------

DIA: 26 MAIG 2013
GAUDEIX DE LA PRIMAVERA AL BOTÀNIC
Continuem amb les visites guiades gratuïtes del Jardí Botànic, per a que no digueu que no coneixeu bé aquest espai verd al centre de la ciutat que és el Botànic de la Universitat de València. Perquè, com cada últim diumenge de mes, aquest 26 de maig podreu afegir-vos a les visites guiades gratuïtes dirigides pel Gabinet de Didàctica del Botànic, i que sortiran des de la porta principal del Jardí a les 11 i a les 12h.
La proposta de les visites guiades pretén que el públic, només abonant l’entrada al Jardí, tinga accés a una passejada guiada pels racons més interessants del Botànic. I és que aquest jardí amaga molt més del que sembla, col·leccions de palmeres, plantes endèmiques, hivernacles d’orquídies i falgueres, arbres centenaris, cactus impressionants, rocalles mediterrànies, un umbracle. Però no només pel que fa a les plantes, també l’activitat del Jardí és molt extensa, i va des de la conservació a la didàctica, passant per la divulgació de la ciència i la investigació, detalls que no tothom coneix.
Pel que fa a la resta de la nostra agenda cultural per aquest diumenge, vos animem a visitar l'exposició "Negre sobre blanc o el jardí imaginat", l'encantadora mostra de dibuixos de Nuria Ferriol que vos espera a la nostra Sala d'exposicions (entrada gratuita).
I per als més menuts vos oferim el concert Jazz petit, del cicle de Jazz del Botànic 2013. Un espectacle per a tots els públics inspirat a "Els Músics de Bremen" on els xiquets podran divertir-se i aprendre de la música, i que tindrà lloc a les 12h a l'Auditori Joan Plaça del Botànic. Entrades disponibles en taquilla.
INSCRIPCIÓ EL MATEIX DIA A TAQUILLA:
Els interessats es podran apuntar per ordre d'arribada, en abonar l'entrada al Jardí en taquilla. Hi hauran dues sessions una a les 11h i una altra a les 12h. No es podrà reservar plaça prèviament.
---------------------------------------------




¡¡PARTICIPA Y ACTÚA!!

ACCIÓN MONTAÑAS EN RED 2013

¿Cuándo?: Último fin de semana de mayo (25 Y 26)

¿Dónde?: En la montaña que prefieras

¿Para qué?: Para ayudar a defender las montañas!

¿Cómo?: Participar es muy fácil:



Se realizan EN LAS MONTAÑAS Y POR LAS MONTAÑAS, con objeto de llamar la atención de la sociedad y de nuestros políticos para que comprendan que proteger las montañas es una cuestión prioritaria y urgente.




No hay comentarios:

Publicar un comentario