sábado, 12 de diciembre de 2015

Eventos este fin de semana, 12-13 de diciembre

Actividades para niños en el Museo de Prehistoria mañana domingo

Mesopotamia: "país entre dos rios". La invención de la escritura: escribir para inmortalizar las palabras

Hasta hoy sábado:

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ACOGE LA EXPOSICIÓN '25 AÑOS CAMINANDO JUNTOS' EN LA COMUNITAT VALENCIANA DE LA ONCE




JORNADA A CÀRREC DE LA FUNDACIÓ LIMNE

DIA: 13 DESEMBRE 2015
SALA SEMINARIS DEL JARDÍ BOTÀNIC, 10 – 13HENTRADA GRATUÏTA, AFORAMENT LIMITAT
Encara que no sigues investigador ni treballes a la Universitat, de segur que n’hi ha alguna matèria científica en concret que sempre t’ha despertat especial interès i que fins i tot s’ha convertit en molt més que una afició, veritat? Doncs és la teua oportunitat de col·laborar ja que, ara, tots podem fer ciència!
Eixa és la proposta de la “ciència ciutadana”, un moviment participatiu que aplega amb força a les temàtiques ambientals i del que la Fundació Limne en sap prou. La conservació i millora dels ecosistemes aquàtics del nostre territori és el seu objectiu i la participació ciutadana la seua ferramenta de treball.  Per això, el pròxim diumenge 13 de desembre organitza, en col·laboració amb el Jardí Botànic i la FECYT, una jornada per parlar d'aquesta iniciativa i donar veu a tots els que ja l’estan practicant.
Però què és i com funciona açò de la ciència ciutadana? La idea es recaptar dades pràctiques i amb rigor, mitjançant metodologies senzilles que es puguen desenvolupar a través del voluntariat ambiental. Autèntiques xarxes ciutadanes que recapten informació útil si, però que també ens ajuden a democratitzar la ciència i involucrar als col·laboradors, al fer-los sentir part del projecte mentre entenen millor com funciona el seu entorn. 
Interessant, no? Doncs esteu tots convidats a aquest vertader "Esmorzar de ciència ciutadana" amb un menú especial que ens deixarà molt bon sabor de boca. Ací us deixem la carta!

ESMORZAR DE CIÈNCIA CIUTADANA 

PRIMER PLAT – COL·LOQUI ENTRE REPRESENTANTS DE L’ADMINISTRACIÓ, DE LES UNIVERSITATS I ENTITATS DEL TERCER SECTORQuè és la ciència ciutadana? Quin tipus de dades genera? És útil? Com podem dissenyar un bon projecte? Què es fa a casa nostra? I a la resta de l’Estat?
SEGON PLAT – XERRADA A CÀRREC DE THIGIS SL.Són les APP el futur de la ciència ciutadana? Què ens permet fer esta tecnologia?
POSTRES – DONEM LA VEU ALS VOLUNTARIS!Què aporta la ciència ciutadana al voluntariat? Quines necessitats formatives cal assolir? Són visibles l’aportació dels voluntaris i els resultats?

MÉS INFORMACIÓ



MERCADET SOLIDARI EN FAVOR DELS GATS DEL BOTÀNIC

No hay comentarios:

Publicar un comentario