jueves, 25 de octubre de 2018

Eventos: El Instituto de Física Corpuscular (IFIC) se une un año más a la celebración del Día de la Materia Oscura. Taula redona ‘Biologia sintètica i vida artificial’, dimarts 30 d’octubre en La Nau

El Instituto de Física Corpuscular (IFIC) se une un año más a la celebración del Día de la Materia Oscura

El IFIC ha participado en la producción del documental "Phantom of the Universe", en el que se repasan los inicios de la investigación de la materia oscura y el estado actual de nuestros conocimientos. Tras 25 años de investigación, su naturaleza sigue siendo un misterio y desconocemos la mayoría de sus propiedades.

La actividad que se propone es una charla inicial tras la que se proyectará el documental. Finalmente se abrirá un turno de preguntas. La actividad se realiza en tres ciudades:

València
Lugar: Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Fecha: 29 de octubre
Ponente: Sergio Palomares (IFIC)
Entrada: gratuita (previa inscripción)

Castellón
Lugar: Planetari de Castelló (junto a la playa del Grao)
Fecha: 31 de octubre
Ponente: Juan de Zornoza (IFIC)
Entrada: gratuita (aforo limitado)

Tenerife
Lugar: Planetario del Museo de la Ciencia y el Cosmos (San Cristóbal de la Laguna)
Fecha: 2 de noviembre
Ponente: Héctor Socas (Instituto de Astrofísica de Canarias)
Entrada: 1 €



Taula redona ‘Biologia sintètica i vida artificial’, dimarts 30 d’octubre en La Nau


Aquest pròxim dimarts 30 d’octubre a les 18 hores se celebrarà una taula redona oberta al públic sobre biologia sintètica i vida artificial en la Capella de la Sapiència de La Nau de la Universitat de València. Aquest debat es realitza en el marc d’una reunió internacional de persones expertes en biologia sintètica que té lloc a València, una disciplina que busca el disseny i l’enginyeria dels sistemes biològics per a conéixer-los millor i obtindre’n beneficis.

En aquesta taula redona, Biologia sintètica i vida artificial, es tractarà específicament la relació entre biologia sintètica i vida artificial, incloent-hi tant aspectes pràctics com ètics.

En el debat participaran Luis Serrano i María Lluch, del Centre de Regulació Genòmica (CRG, Barcelona); Víctor de Lorenzo, del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC, Madrid); i Cristina Vilanova, de l’empresa Darwin Bioprospecting Excellence S.L. El moderador del debat serà Manuel Porcar, que lidera el grup de Biotecnologia i Biologia Sintètica de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, UV-CSIC) i coordina el projecte Europeu BioRoboost, una proposta per a agrupar tots els esforços i avanços en biologia sintètica i per a crear una xarxa europea i internacional de persones expertes en aquesta disciplina.


Més informació enhttp://ir.uv.es/U4KGVpV

No hay comentarios:

Publicar un comentario