martes, 24 de mayo de 2011

Eventos: L'Umbracle del Museu de les Ciències acull una exposició de lliure accés dedicada a l'Astronomia


La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa en l'Umbracle un nou espai d'accés lliure dedicat a l'Astronomia. L'exposició “Jardí d'Astronomia” arreplega un total de 12 elements, entre instruments astronòmics, maquetes o panells, que acosten al públic els principis bàsics d'esta ciència coneguts des de l'antiguitat.

Mesurar l'altura màxima del Sol gràcies al plint, instrument descrit per Ptolomeu en el segle II d.C; observar l'ombra del gnòmon produïda pel Sol, els seus moviments i els canvis que experimenta al llarg del dia i com varia la seua longitud durant les estacions, o conéixer l'hora solar o civil amb un rellotge de sol, són alguns dels mòduls amb què compta el “Jardí d'Astronomia”.

L'element “El cel en les teues mans” permet al visitant veure el moviment aparent de la volta celeste girant una esfera d'est a oest. A més, en “On està el Sol?” el públic pot tombar-se en una plataforma i observar representats els recorreguts aparents del Sol al llarg de l'any en la ciutat de València.

Altres instruments permeten saber en quins llocs del nostre planeta és de dia o de nit; conéixer l'hora d'eixida i posta de cada una de les fases de la Lluna; per on es posa el Sol i observar una maqueta de grans mides de la Lluna on veure els accidents més destacats de la seua superfície. Finalment, el públic pot marcar l'hora amb la seua pròpia ombra o aprendre un senzill mètode per a mesurar distàncies i grandàries en el cel.

Font: Museu de les Ciències

No hay comentarios:

Publicar un comentario