jueves, 19 de mayo de 2011

Notícies dijous 19 de maig

Hui, 19 de maig, se celebra el Dia Mundial de l'Hepatitis, tipus B i C, amb l'objectiu de conscienciar la població en general sobre estes afeccions el virus de la qual està present en 1 de cada 12 persones.

L'hepatitis C generalment no presenta símptomes, per això s'anomena la “malaltia silenciosa”. El virus C (HCV) destruïx lentament cèl·lules hepàtiques i pot, amb el transcurs dels anys, produir cirrosi o càncer hepàtic. L'hepatitis C es transmet quan es produïx un contacte entre sang sana amb sang infectada pel virus C (transmissió via parenteral), com pot resultar per no adoptar mesures asèptiques adequades per a l'hepatitis C. Han ocorregut transmissions en l'àmbit de la Sanitat pública i privada, per mitjà de transfusions o la utilització d'hemoderivats per al tractament d'altres malalties, així com també per compartir xeringues, en centres odontològics, llocs d'aplicació de pírcings i tatuatges, podòlegs, etc.

L'hepatitis C, a causa de les seues característiques de ser una malaltia majorment asimptomàtica, sol ser diagnosticada de manera fortuïta en controls mèdics d'empreses, en les donacions de sang o en anàlisi prescrita per facultatius a la recerca d'altres patologies.

Entre les peticions que realitzen les associacions de malalts d'hepatitis C està la de:
• Realitzar un nombre més gran de campanyes de difusió per a coneixement i prevenció de la malaltia.
• Formar a metges d'atenció primària en el coneixement genèric d'esta malaltia.
• Seguiment integral multidisciplinari dels afectats pels problemes psicològics que puguen derivar-se d'este patiment i un reconeixement per part de l'Estat del caràcter crònic de l'hepatitis C.




Hui, Dia Mundial de l'Hepatitis,: Bruselas estudia prohibir las bolsas de plástico; Dinamarca quiere lanzarse a explotar los recursos del Ártico; Francia revalúa el riesgo sísmico en la región del ITER; La Real Sociedad Española de Física premia a Maximino San Miguel; Premio Príncipe de Asturias para la Royal Society británica; Valentín Fuster gana el premio más importante en Cardiología; L’Albufera: Medio Ambiente autoriza la caza extraordinaria de patos en plena cría para salvar el arroz i Eliminan tres kilómetros de carretera en la Devesa; Los ecosistemas funcionan como un cuerpo humano; Las arañas sufren el impacto del ser humano; La UE protegerá la salud de las abejas ante su alta mortalidad; Los meteorólogos de EE.UU. utilizarán redes sociales en temporada de huracanes;



La pelea 'online' entre pollos de águila imperial ibérica; Descubiertos 10 objetos como Júpiter sueltos por la galaxia; Einstein tenía razón; Científicos españoles participan en el rediseño de LISA, el primer observatorio espacial de ondas gravitatorias;



Del polo Sur al Sáhara, un largo camino para unos extraños fósiles; Un nuevo dinosaurio sale del armario en Teruel; Sida: Una vacuna para la salud global; Exposició a Madrid: 'Paisajes del cerebro'; i Un acento extranjero después de la cirugía.



No hay comentarios:

Publicar un comentario