martes, 17 de mayo de 2011

Notícies dimarts 17 de maig

El “Dia Internacional del Reciclatge” és un dia pensat perquè tots els sers humans prenguem consciència de la importància que té tractar els rebutjos com corresponen, per a no contribuir al canvi climàtic, i així protegir el medi ambient. Al nostre centre tenim les Brigades Verdes de la Xarxa Solidària Vedruna que vetlen perquè es realize un adequat reciclatge en tots els nivells.

El Dia Mundial de la Hipertensió (World Hypertension Day) se celebra tots els anys el 17 de maig. La hipertensió arterial és un problema de salut que afecta més del 25-30% de la població, dels quals un nombre important de persones no estan tractades i d'aquelles que reben tractament, més del 50% no tenen les xifres de tensió controlades.

La hipertensió és un dels principals factors de risc per a les malalties cardiovasculars, com l'infart de miocardi, els accidents vasculars cerebrals, la insuficiència cardíaca, entre altres.

Les persones amb diabetis són un grup amb major risc de presentar hipertensió arterial. Més del 80% dels subjectes amb diabetis tipus 2 tenen hipertensió, i a altres generalment necessiten nombre més gran de medicaments per a normalitzar les xifres de tensió.

Atés que també la diabetis és un important factor de risc de malalties cardiovasculars, la seua associació amb hipertensió clarament multiplica este risc.
Basant-se en això els valors de tensió arterial que es consideren “normals” són inferiors als de les població no diabètica i han d'estar per davall de 130/80 mmHg.

La dieta adequada, baixa en sal, la pèrdua de l'excés de pes i la realització freqüent d'exercici físic són fonamentals per al correcte control de la tensió arterial, així com de la diabetis. Per un altre costat és freqüent que la majoria de pacients amb diabetis hagen de prendre medicació per a controlar la hipertensió, la qual cosa ha demostrat clarament els seus beneficis per a disminuir les malalties cardiovasculars.




Hui, Dia d'Internet, del reciclatge, i de la hipertensió: Japón amplía la zona de evacuación que rodea la central nuclear de Fukushima; Abiertas nuevas esclusas en las inundaciones provocadas para salvar Nueva Orleans;



El CSIC experimenta en Burgos un almacenamiento subterráneo de CO2; El fitoplancton en mar abierto será más vulnerable al aumento de la temperatura; La minería de corales "provoca el hundimiento de islotes" en el Índico; La autopista olfativa de la langosta, la delata; Galardón para el físico de las redes sociales;



Parte el transbordador 'Endeavour' en su última misión; ¿Deben incluirse las partículas solares en los modelos climáticos?; Fósiles marinos en la cima del Everest; Hace 500.000 años los homínidos de Atapuerca eran diestros; Tecnología compleja y neandertales; Argentina: “El riachuelo más peligroso del mundo; El 9% de la población española menor de 35 años padece hipertensión; Tos ferina. Una enfermedad que reaparece; Una forma más fácil de prevenir la tuberculosis;



Any Internacional de l'Alzheimer: Proteínas responsables de malformaciones oculares podrían estar relacionadas con la enfermedad de Alzheimer i Aquello fue tan bonito que me gustaría no olvidarlo jamás (pots visitar el banc dels records http://www.bancoderecuerdos.es/ i http://www.fundacionreinasofia.es/proyectoalzheimer/alzheimer_2011-ides-idweb.html)

No hay comentarios:

Publicar un comentario