sábado, 14 de mayo de 2011

Notícies dissabte 14 de maig

El Dia Internacional del Comerç Justo (World Fair Trade Day) se celebra tots els anys el segon dissabte de maig.



Esta celebració busca marcar la diferència en la vida dels artesans i productors a xicoteta escala de tot el planeta. El Comerç Just és un mode concret i eficaç per a participar en la construcció d'un món millor per a milions de xicotets productors a Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica.

Hui l'ONGD intermón Oxfam amb la que col•labora el col•legi celebra la Festa del Comerç Just davall el lema 'És just el que necessitem'. Més de 130 ciutats i municipis de tot Espanya organitzen diverses activitats per a recordar a totes les persones que les seues compres influïxen en les desigualtats econòmiques mundials (pots consultar estes activitats en la pàgina web http://www.comerciojusto.org/es/). Durant la setmana que ve, del 16 al 19, alumnes de 4t d'ESO de la Xarxa Solidària Vedruna vendran a les 17 h productes de comerç just en les dos portes d'entrada al col•legi.



Dia Mundial de les Aus Migratòries (World Migratory Bird Day), l'objectiu principal és incentivar l'educació i el coneixement, orientat a sensibilitzar sobre la necessitat protegir les aus migratòries i els seus hàbitats.



Hi ha prop de 10.000 espècies diferents d'aus al voltant del món, entre les quals, unes 1.800 estan classificades com a Aus Migratòries per una característica diferencial: la seua necessitat nòmada de translació davant de les variacions climàtiques estacionals, desfavorables per a l'aparellament i el desenvolupament de les cries.

D'estes 1.800 espècies al voltant del 15% es troben en perill crític d'extinció, representant una forta pèrdua per a la Biodiversitat.






Hui, Dia del Comerç Just i de les Aus Migratòries,:

Ocho 'detectives' en busca del epicentro; Objetivo: mejorar la normativa contra los terremotos; Los animales ¿poseen o no un sexto sentido ante catástrofes naturales?; Muere un trabajador en la central de Fukushima tras perder la consciencia; La central de Hamaoka detiene todas sus operaciones por riesgo sísmico; Segons l’ONU: El mundo progresa en salud, pero con grandes diferencias; Los icebergs fertilizan el mar; La 'libélula solar' completa su primer vuelo internacional;



La Universitat Politècnica valora la Cañada Real del Reino de Valencia en 111,7 millones; El explorador de 'Mannahatta'; Las bacterias ´resucitan´ a los Santos Juanes; Sons de la natura: “La vaguada de los ruiseñores; i Música contra los 'achaques'.



No hay comentarios:

Publicar un comentario