domingo, 22 de mayo de 2011

Notícies diumenge 22 de maig


Amb motiu del Dia Internacional de la Diversitat Biològica hui el Jardí Botànic de València obri les seues portes gratuïtament.



L'accelerada pèrdua global d'espècies va portar a l'ONU a proclamar 2010 com a Any Internacional de la Diversitat Biològica. Segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN), la taxa de desaparició d'espècies en l'últim segle és mil vegades superior a la natural, com a conseqüència del cada vegada major impacte de les activitats humanes. La Llista Roja de la UICN és un desolador recorregut que recopila les espècies més amenaçades del món.
Espanya, el país amb major biodiversitat d'Europa, tampoc és aliena a este problema. La Llista Roja indica que és el país de la UE amb un nombre més gran de plantes vasculars amenaçades i amb un 28% de vertebrats inclosos en les categories de major risc. Ecologistes en Acció assegura que en els últims cent anys s'han extingit, que se sàpia, 17 espècies i subespècies d'animals i 24 espècies vegetals, 15 de les quals eren endemismes.



L'ONU assenyala com principals amenaces la desforestació, els canvis en l'hàbitat i la degradació de les terres, els efectes del canvi climàtic o la propagació de les espècies exòtiques invasores. Els consumidors poden contribuir a lluitar contra la pèrdua de biodiversitat.



Per què cal cuidar la biodiversitat?
L'extinció d'espècies amenaça no sols a la naturalesa, sinó a la humanitat mateixa. Tots els sers vius, inclosos els humans, depenen de la biodiversitat i els recursos naturals que proporciona.



Diverses investigacions han començat a quantificar el valor econòmic que suposa la desaparició de les espècies i la degradació dels seus ecosistemes. Josh Bishop, coordinador de l'estudi "The Economics of Ecosystems and Biodiversity (TEEB)", assenyala que les dos terceres parts del valor econòmic de la naturalesa són invisibles i no es tenen en compte.







Hui, Dia Internacional de la Diversitat Biològica : Un volcán islandés entra en erupción; Tempranillo, verdejo o albariño, ¿Cuál resistirá mejor al cambio climático?; La Liga de los ´hombres del tiempo´; Premi Gravity Research Foundation: «España está regalando científicos al extranjero»; El naturalista Joaquín Araújo planta un bosque de versos, haikus y pictogramas; El último molino de mareas del mundo con turbina de piedra, en peligro; El Papa contacta con los tripulantes de la Estación Espacial Internacional; La vida 'terrenal' de los cosmonautas;


Concurs per Internet: “Un pedazo de Marte a cambio de una frase; La OMS reafirma su independencia en la gestión de la gripe A; El cotilleo afecta a nuestro sistema visual; i Más flexibles, más felices.

Salut infantil i medi ambient:


No hay comentarios:

Publicar un comentario