jueves, 12 de mayo de 2011

Notícies dijous 12 de maig

El Dia Mundial de la Fibromialgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica (Fibromyalgia and Chronic Fatigue Syndrome Awareness Day) se celebra tots els anys el 12 de maig.

Són malalties desconsiderades ja que no manifesten cap marcador físic clar, amb la qual cosa el seu diagnòstic no és senzill. A més els que la patixen pareix que hagen d'anar demostrant la seua malaltia públicament per a no ser considerats farsants.

La Fibromialgia i la síndrome de Fatiga Crònica afecten aproximadament un 3% de la població. La primera d'elles es caracteritza per dolor generalitzat en diferents parts del cos i esgotament. La segona, és un trastorn caracteritzat per una falta de forces, cansament o fatiga accentuada que es prolonga en el temps i que interferix en les activitats quotidianes de la persona.

La fibromialgia (FM) és una malaltia complexa i crònica que cursa amb dolor generalitzat i fatiga, així com amb una varietat d'altres símptomes. A pesar dels nombrosos estudis realitzats i de les múltiples teories quant a l'etiologia actualment se seguix sense conéixer quina és la causa d'eixe quadro.

La fibromialgia no pot diagnosticar-se per mitjà de proves de laboratori. Els resultats de radiografies, anàlisi de sang i biòpsies musculars són normals. Per tant, el diagnòstic es basa en els antecedents clínics del pacient (dolor musculoesquelético generalitzat, rigidesa, parestèsies, son no reparador i tendència a cansar-se amb facilitat) i en una detallada exploració física.


El Dia Mundial de la Infermeria (International Mainaderes Day) se celebra tots els anys el 12 de maig. Este dia és l'aniversari del naixement de Florence Nightingale, considerada com la pionera d'esta professió.

La britànica Florence Nightingale (nascuda el 12 de maig 1820) és considerada una de les pioneres en la pràctica de la infermeria. Florence és considerada la mare de la infermeria moderna i creadora del primer model conceptual d'infermeria.

El seu major èxit va ser la seua participació en la guerra de Crimea. Un informe seu sobre les condicions de vida dels soldats ferits va impulsar el secretari de Guerra Sidney Herbert a enviar allí a Nightingale. El 21 d'octubre de 1854 Florence Nightingale i un batalló format per 38 infermeres voluntàries va ser enviat a Crimea. Nightingale i les seues companyes de treball van reformar i van netejar l'hospital, a pesar de la reacció de doctors i oficials, i van fer caure la taxa de mortalitat des del 40% al 2%.

En este dia tan especial li rendim homenatge a totes les infermeres i infermers del món, que a través de la seua professió junt amb la seua vocació de servici ens cuiden i atenen quan estem malalts.





Hui:

Font: Diari El País
Miles de vecinos de Lorca pasan la noche al raso tras el terremoto;



Una ciudad con todos los riesgos; Los mayores seísmos en España; La década 2000-2009 fue la más cálida en el Atlántico Norte desde que hay registros; Las aguas del Pacífico sur son las más transparentes; La Comunidad de Madrid registra niveles altos de ozono; La crecida del río Misisipí pasa Memphis y avanza hacia el sur; Descubren un santuario de tigres en una selva de Indonesia; Un software que genera mapas sobre la evolución de los bosques; Extracción de gas de pizarra "contamina el agua con metano"; La sonda Dawn envía su primera imagen del asteroide gigante Vesta;



El planeta enano Haumea brilla con hielo cristalino;



En fotos: el Sol queda al descubierto por la NASA; El posible 'eslabón perdido' del reino de los hongos; Tras las huellas marroquíes del Paleolítico; Howard Gardner y las siete inteligencias; Vuelta a los 'ancestros' para dar con la vacuna del sida; Las ventajas de tener dos hijos a la vez; i Por qué no recordamos nuestros primeros años.







No hay comentarios:

Publicar un comentario